Region

Svet

Region

Sutra premijera filma Hari Poter i relikvije smrti 2

Film “Hari Poter i relikvije smrti 2”, poslednji nastavak mega popularnog filmskog serijala o mladom čarobnjaku, biće premijerno prikazan sutra u Sava centru i bioskopu “Kolosej”, najavio je distributer “Tak”.

Sutra premijera filma Hari Poter i relikvije smrti 2



Ovo je prvi film o Hariju Poteru rađen i u 3D verziji, te će biti organizovane dve projekcije - publika će 2D verziju moći da pogleda u Sava centru, a 3D u “Koloseju”.
 
Pre projekcije, u holu ispred velike sale SC, "Garden centar" će napraviti malu listopadnu šumu u okviru koje će biti prikazan film o sovama.
 
Najavljena je i izložba dečjih radova - crteža sova i medvedića, koji su nastali u okviru radionice organizovane prethodnog vikenda, a Erste banka će nagraditi najboljeg umetnika.
 
Posetioci će moći da pogledaju i plakate prethodnih delova serijala, "uđu u lik" Harija Potera uz pomoć kompjuterskih igrica, a pre samog filma u velikoj sali biće proglašen najbolji crtač i najbolji kostim Hari Poter.
 
U “Koloseju” fanovi mladog čarobnjaka moći će da provere svoje znanje u kvizovima.
Veliko i dugoočekivano finale borbe između dobra i zla režirao je Dejvid Jejts, koji stoji i iza prethodna tri dela.
 
Glavne uloge igraju Dejvid Redklif, Ema Votson, Rupert Grin i Rejf Fajns u svom maestralnom tumačenju zlog Lorda Voldemora. Tu su i Helena Bonam Karter, Geri Oldman, Alen Rikman, Ema Tompson, Tom Felton, i drugi.
 
Svetska premijera osmog i poslednjeg dela filma organizovana je 7. jula na velikim ekranima i banerima na Trafalgar skveru, u Londonu, dok su sporedne ulice bile transformisane u Diagon aleju sa magičnim radnjama.
 
Obožavatelji su preplavili skver, a mnogi od njih su se ulogorili preko noći čekajući početak premijere.
 
Prvi film "Hari Poter i kamen mudrosti", u režiji Krisa Kolumbosa, snimljen je 2001. godine, a sledili su i "Hari Poter i dvorana tajni" (2002, Kolumbos), "Hari Poter i zatvorenik iz Askabana" (2004, Alfonso Kuaron), "Hari Poter i vatreni pehar" (2005, Majk Njuel), "Hari Poter i Red feniksa" (2007, Jejts), "Hari Poter i polukrvni princ" (2009, Jejts) i poslednji dvodelni deo „Hari Poter i relikvije smrti 1 i 2".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>