Ostalo

Sme�no

O čemu žene najčešće lažu?

Prema najnovijim istraživanjima 95 posto žena laže svoje partnere povodom nekih svakodnevnih situacija, koje obično muškarce dovode do ludila kada otkriju istinu ali je vrlo zanimljivo da tri četvrtine njih misli kako ih partner ne bi slagao.

O čemu žene najčešće lažu?



Jedna od najčešćih ženskih laži je u vezi sa brojem partnera koje su prethodno imale, jer u strahu od osude žene često imaju potrebu da taj broj umanje. One koje su ispitane uz pomoć detektora laži su spavale sa dvostruko većim brojem muškaraca od onih koje nisu podvrgavane takvom načinu ispitivanja.

Žene još lažu o stvarima koje se tiču svakodnevnice, kao na primer da su bacile neku majicu svog dečka ili supruga koja je stara i dotrajala, te se pretvaraju da je ona misteriozno nestala.

Ukoliko njihov partner ne želi decu, žene često umeju da ih drže u ubeđenju kako koriste pilule za kontracepciju iako to ne čine.Toj grupi pripada trećina ispitanica, dok petina svojim izabranicima proverava elektronsku poštu, a desetina čak izigrava detektive i prati svog partnera kako bi se lično uverile da ih dotični ne vara.

Studija je pokazala da pripadnice lepšeg pola naročito lažu kada su u ubeđenju da su i one same prevarene od strane partnera, pa se na taj način svete.

Poznato je da ženski mozak funkcioniše drugačije od muškog i zaista je nezgodno izbalansirati i pomiriti muška i ženska razmišljanja i ponašanja, jer su često dijametralno suprotna. Međutim, priroda nalaže da uprkos velikim razlikama dva pola ne mogu jedni bez drugih, te im ostaje da u svom malom carstvu sami urede pravila funkcionisanja.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>