Svet

Region

Evrovoizija 2024: Zbog ove zemlje je napravljen presedan na takmičenju!

Evrovizija 2024, večeras 09. maja, će dobiti i novih deset zemalja koji će se plasirati u finale prestižnog takmičenja.

Evrovoizija 2024: Zbog ove zemlje je napravljen presedan na takmičenju! Foto: Promo/RTS



U Malmeu se večeras održava drugo polufinalno veče, u kome će od 16 zemalja, deset obezbediti prolaz u veliko finale "Evrovizije 2024".

Ove godine je domaćin Švedska, a zbog njih je u takmičenju napravljen i jedan presedan. Nakon što dobijemo preostalih 10 finalista, saznaće se i redosled nastupa u finalu. 



Ipak, jedna zemlja svoju poziciju zna od samog početka. Upravo je u pitanju domaćin Švedska koji su nasumičnim odabirom dobili broj -1.

Švedska koju ove godine predstavlja duo Marcus & Martinus sa pesmom "Unforgettable" će imati priliku da otvore veliko finale. 

Publici će se u drugoj polufinalnoj večeri u Malmenu predstaviti takmičari iz Malte, Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke, Austrije, Danske, Jermenije, Letonije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Holandije.

Prolaz u prvoj polufinalnoj večeri obezbedili su: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg.

Direktan prenos drugog polufinala moći ćete da pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, kao i putem multimedijalne platforme RTS Planeta.

Sllične vesti: ​Evrovozija 2024: Baby Lasagna o odnosu sa Teya Dorom - To je balkanska stvar! (VIDEO)
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>