Style

Ljubav

​Farbanje jaja za Uskrs na tradicionalan način: Napravite sami prirodne boje!

Uskrs se približava, što znači da je vreme da se pripremite za tradicionalno bojanje jaja. Dok mnogi razmišljaju o broju jaja koje će obojiti, važno je takođe razmisliti o metodama i bojama koje će se koristiti.

​Farbanje jaja za Uskrs na tradicionalan način: Napravite sami prirodne boje! Foto: Pexels



Umesto klasičnih boja i hemijskih dodataka, predstavljamo vam prirodne tehnike bojenja koje su jednako efikasne i štedljive. Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da dobijete predivne, živopisne boje.

Crvena boja

Za postizanje prirodne crvene boje, narendajte 2-3 korena cvekle i prokuvajte ih u litar vode. Ova boja je idealna za jaje koje će biti čuvarkuća.

Žuta boja

Da biste postigli intenzivnu žutu boju, koristite suvu kamilicu. Dodajte kašiku suve kamilice u pola litre vode i kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Dodajte malo sirćeta za dodatni sjaj.


Foto: Pexels

Zelena boja


Grubo naseckajte sveži spanać i koristite ga kao prirodnu boju. Kuvana jaja utrljavajte u spanać ili ih kuvajte zajedno s njim za savršenu zelenu boju.

Ljubičasta boja

Za dobijanje ljubičaste boje koristite ljubičasti kupus, lavandu ili cvetove ljubičice. Stavite šaku cvetova ljubičice u 250 ml vrele vode i kuvajte oko 20 minuta.

Šare na jajima

Ako želite dodati šare na jaja, koristite limunov sok da biste sprečili bojenje delova koje ne želite obojiti. Za šare možete koristiti vuneni konac ili gumene trake za različite uzorke i dekoracije.

Ove prirodne tehnike bojenja jaja ne samo da su ekološki prihvatljive, već će vam omogućiti da stvorite predivne i originalne kreacije za Uskrs.

Slične vesti: Farbanje vaskršnjih jaja u kafi i vinu! (RECEPT)

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>