Region

Svet

Region

Serija Vazdušni most epizoda 1: Bombardovanje! (VIDEO)

Serija "Vazdušni most" premijerno od 9. marta vikendom u 21 čas na Super Star kanalu. U subotu ćemo gledati prvu epizodu serije! Plan bombardovanja nemačkih naftnih postrojenja...

Serija Vazdušni most epizoda 1: Bombardovanje! (VIDEO) contraststudios






Serija "Vazdušni most":


U vazduhoplovnoj bazi 15. vazduhoplovne armije avijacije SAD u italijanskom gradu Fođa, uzbuđenje je dostiglo vrhunac. Američki piloti, predvođeni hrabrim Edvardom Volšom, intenzivno se pripremaju za poletanje. Njihova misija je usmerena ka gradu Ploešći u Rumuniji, gde planiraju bombardovanje nemačkih naftnih postrojenja. No, dok se američki avioni spremaju za uzletanje, udaljeno od njihove baze u Kairu, britanski major Hejli iznenada sprovodi hapšenje izaslanika kralja Petra Drugog Karađorđevića, majore Lukačevića i Baćovića.

Američki kapetan, ponosan Srbin po imenu Džordž Vujanović, brzo informiše komandanta 99. bombarderske grupe, pukovnika Forda Lauera, o ovom iznenadnom incidentu. Upozorava ga da bi hapšenje savezničkih oficira, poput generala Mihailovića, moglo ugroziti planirani početak operacije Halijard.

Nakon uspešno izvršene misije u Rumuniji, avion pod komandom Edvarda se teško oštećuje i završava rušenjem u srpskom selu Pranjani. Ovde, kapetan Zvonimir Vučković nalaže potporučniku Mirku Joviću da izvuče američke avijatičare pre nego što ih zarobe neprijatelji. U toj nameri, članovi Mirkove porodice, otac Kosta, deda Miloš, mlađi brat Ilija i sestra Radmila, postaju svedoci dramatičnog događaja. Ignorišući očeve molbe, Ilija, brzoplet i neustrašiv, odlučuje da pritekne u pomoć pilotima, ne znajući da su Nemci takođe na putu ka mestu nesreće. Sukob postaje neizbežan.








Godinu dana nakon poslednjeg susreta, Mirko otkriva starijeg brata Sretena u štali na porodičnom imanju. Upuštaju se u žustar razgovor o njihovim različitim vojnim opredeljenjima, pri čemu dolazi do fizičkog obračuna. U tom trenutku, neočekivano se pojavljuje Ilija.

U drugom delu priče, britanski general Armstrong dolazi u posetu generalu Draži Mihailoviću s namerom da uspostavi zajedničku komandu sa partizanskim pokretom Tita u borbi protiv nacističke pretnje. Mihailović, ne želeći da se podredi, ističe svoje neslaganje i zahteva od Čerčila opravdanje za promenu britanske politike prema Jugoslaviji.

Ova uzbudljiva priča o hrabrim pilotima, porodičnoj odanosti i političkim sukobima obećava napetu dramu, dok se likovi suočavaju sa sudbinom i izazovima tokom ključnih trenutaka u Drugom svetskom ratu.






Mnogi gledaoci filma “Heroji Halijarda” zavoleli su ljubavnu priču američkog pilota Edvarda i Radmile, koje su sjajno odigrali mladi glumci Steven William Moore i Teodora Dragićević. U seriji “Vazdušni most” njihova romantična saga je proširena i promenjena je priroda odnosa likova, tako da i zaljubljenike u epske ljubavne priče očekuje “poplava” emocija.



Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 



Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.

Viber

Autor: O.J
Izvor: contraststudios

Povezane vesti:


>