Style

Ljubav

Nedeljni horoskop: Astro pregled od 9. oktobra do 15. oktobra!

Nedeljni horoskop - astro pregled od 9. oktobra do 15. oktobra 2023. godine donosi dosta promena. Emocije se mogu dešavati preko posla i dnevnih aktivnosti. Uticaj Venere nosi važne lekcije i testove ljubavi, iako je ova Venera u padu i nema potpuno dobar uticaj.

Nedeljni horoskop: Astro pregled od 9. oktobra do 15. oktobra! Svet Plus






U novu nedelju ulazimo sa utiscima i ratom koji je buknuo izmedju Hamasa i Izraela, ali nizom većih zemljotresa na području Avganistana, Meksika. Najava prethodnih dana pod izuzetnim teškim aspektom Marsa i Rx Plutona, ali i kontakta Marsa i južnog čvora da se nešto kuva i sprema. Potresne slike sa obe strane nose veliku tugu i podsećaju nas na neko loše vreme koje smo i mi prošli. S obzirom na aspekte početka rata, situacija može biti više nego krizna u daljem periodu, a posebno tokom ove nedelje.



Nedelja koja je pred nama nosiće dosta promena:

Ulazak Venere u znak Device od 9.10. posle dugog tranzita Venere u znaku Lava i njenog retrogradnog hoda, Venera ulazi u umereniji, stidljiviji, mudriji znak Device u kome se ne oseća baš najbolje. U porastu racio koji će vladati nad emocijama, ali periodi melanholije i potištenosti. Ipak, ovaj uticaj može vam pomoći do početka sledećeg meseca da se okrenete malim vrednim stvarima i detaljima koje vam život pruža, svom zdravlju, promeni navikama i nekom vrstu unutrašnjeg balansa.

Od 11.10 Pluton kreće retrogradno sa 27 stepena znaka Jarca

Od 12.10 Mars ulazi u svoje sedište ratoborni znak Škorpiona. Ovo može biti vreme strasti, intezivne fizičke privlačnosti, ali mnogo jačih sukoba i neprijatnosti kroz žarišta koja su napravljena, kao i novih političkih provokacija.

Kao šlag na tortu, 14.10. pred nama je Prstenasto Pomračenje Sunca ili Solarna Eklipsa – druga i poslednja ove godine u vreme Mladog Meseca od 19:56 po našem vremenu na 21 stepenu znaka Vage.








Ponedeljak, 9.10.2023

Kvadrat izmedju tranzitnog Marsa i retrogradnog Plutona koji se oseća već prethodnih nekoliko dana pojačava posebno danas dramatične dogadjaje, neprijatnosti, povećanje kriminala, rata, zla i negativne energije. U povećanju provokacije, pritisci i napetost.

Venera ulazi u znak Device u kome će boraviti do 8.11. Ovo je vreme umerenije emotivne energije, ali izuzetne analitičnosti, testiranja, traženja perfekcije i povećanje kontrole u emotivnim odnosima, koji mogu biti praćeni i usamljenošću i prazninom. Emocije se mogu dešavati preko posla i dnevnih aktivnosti. Uticaj Venere nosi važne lekcije i testove ljubavi, iako je ova Venera u padu i nema potpuno dobar uticaj. U lošim aspektima donosi stanje emotivne bolesti ili nervoze. Ipak, ova Venera može uticati da pokrenete poslovne aktivnosti, više štedite novac, stavljate akcenat na detaljima i zdravlju.

Mesec u znaku Lava pod vrlo napetim aspektom sa R Jupiterom in Uranom može doneti danas pojačan stres i napetost u popodnevnim časovima, ali i vreme promene planova, povećane dramatike i težine oko srca. Danas treba štedeti emocije i energiju i usmeriti je na produktivan način. Danas može biti povoljan dan za kreativne stvari, decu, društvene odnose. Mesec u Lavu pokreće potrebu za pažnjom, ali može doneti i niz neprijatnosti.


 

Trendovi koji će vas poštedeti šišanja kose na neko vreme!











Utorak, 10.10.2023

Venera u Devici u opoziciji sa R Saturnom iz znaka Riba može povećavati tugu, kašnjenja i ograničenja na emotivno – finansijskom nivou, pritiske u porodici i osećanje velikog tereta. Jako je bitno strpljenje pod ovim aspektom i stavljanje fokusa na rad i obaveze.Potrebno će biti odricati se nekog vida hedonizma i naporno uložiti trud u ono što vam je bitno.Dobro vreme za pripremne radove. Vratite svoja dugovanja da ne bi došlo do većeg pritiska. Okrenite se praktičnim stvarima i nemojte gubiti nadu.

Mesec prelazi u znak Device. Njegova opozicija sa R Saturnom takodje može pojačavati brige, opterećenja, i tražiće danas bolju organizaciju i koncentraciju u svemu. Generalno gledajući ovo može kolektivno biti veoma tužan dan. Može se pokrenuti neka opšta tuga. U povećanju depresivnost i strahovi. Ipak konjukcija Mesec Venera od 16:50 može doneti sitnu pažnju, poklone i manja zadovoljstva koja mogu uticati da ovaj dan bude lakši.


 

Kosa, koža, nokti: Dovoljan je želatin, sve ostalo možete baciti!










Sreda, 11.10.2023

Pluton kreće direktno sa 27 stepena. Srećan aspekt Meseca i R Jupitera može doneti dobro vreme za rad, nove projekte, zaradu, bolju organizaciju, pozitivno vreme za lekarske preglede ili sitnije kupovine, obrazovanje, kontakt sa inostranstvom.Danas je dobro zaposliti sebe, očistiti i baciti ili pokloniti suvišno, uraditi nešto za sebe u smislu odlaganja ili odbacivanja suvišnog.

Tranzitni Merkur u inkonjukciji sa R Jupiterom do 13.10 može doneti sklonost da podcenjujete svoje talente ili resurse. Može postojati neravnoteža u vašim procenama o drugima ili sadašnjosti. U povećanju neprijatnosti ili kritike.Uz dobro planiranje, veru i organizacaciju, ovaj aspekt možete dočekati sa dobrim ciljevima i realizacijom.

 

Boja kose koju preporučuju frizeri nakon 40 i 50 godine!









Četvrtak, 12.10.2023

Mars ulazi u znak Škorpije u svoj dom gde se oseća najače sve do 24.11. On može pokrenuti vreme jake fizičke privlačnosti, hrabrosti, ali provokacija i ratnih uslova većeg inteziteta na kolektivnom nivou.

Na dnevnom nivou iako dan može imati manje oscilacije, ipak dobar aspekt Mesec/ R Uran/ Pluton mogu doneti dan odlične radne energije, vreme koje je pozitivno na promene, važne sastanke, pregovore, posredovanja ili kupovine. Pozitivno vreme za fizičke aktivnosti, pokretanje nečeg novog ili menjanja navika. Pokušajte da danas izbegavate lenjost i da se okrenete konkretnim ciljevima.











Petak, pa 13.10.2023

Iako ga mnogi smatraju sujeverno negativnim danom, ovaj dan može nositi izuzetno jaku ali stabilnu energiju. Trigon tranzitnog Marsa sa R Saturnom iz znaka Riba donosi da je danas odlično vreme da pokrenete stare poslove, prihvatte veće izazove, pokrenete teže poslove, uključite hrabrost i izdržljivost ako planirate dugotrajne ciljeve u nešto.Ovo može biti i odlično vreme za ulazak u ozbiljnije emotivne odnose, ali vreme jakih fizičkih odnosa. Mogućnost i kontakta sa osobama iz prošlosti.

Mesec prelazi u znak Vage dajući formu, smisao, estetiku, potrebu za lepotom, pomirenjima, kompromisima, društvenim odnosima, ljubavlju i zabavom.










Subota, 14.10.2023

Pomračenje Sunca ili Solarna Prstenasto Pomračenje u vreme Mladog Meseca na 21 stepenu znaka Vage je ciklus od 6 meseci velikih promena u životu svakog pojedinca. Prstenasto pomračenje Sunca se događa kada je Mesec toliko daleko od Zemlje da potpuno prekrije Sunčev disk. Kao rezultat, možemo posmatrati svetli prsten oko tamnog Meseca, a korona Sunca nije vidljiva kod ovakvog pomračenja. Put pomračenja će početi u Tihom okeanu kod obale južne Kanade i kretati se preko jugozapada Sjedinjenih Država i Centralne Amerike, Kolumbije i Brazila.

Pred pomračenje snažna konjukcija Meseca i Merkura iz znaka Vage može doneti poruke mira, ali važne vesti i bitnije razgovore. Ovo pomračenje može biti dobro za kupovine, putovanja, učenje, obrazovanja, čak i za ulazak u brak.

Pomračenja su uvek senzacionalna, ali veoma provokativna jer mogu aktivirati poplave, zemljotrese, požare i ratove, ali s obzirom na Mesec i Sunce u znaku Vage mogu težiti kompromisima ili ujedinjenju. Pomračenje će se desiti u konjukciji sa fiksnom zvezdom Foramen na 22 stepenu znaka Vage ali sa velikim naglaskom na čvorove, južni čvor je tačno u konjukciji sa ovim pomračenjem što nije najbolje jer pojačava nove sukobe i političke provokacije, ali može doneti neharmoniju na emotivnim odnosima. Ovo Pomračenje će posebno osetiti Vage i Ovnovi, ali i Lavovi, Rakovi, Jarčevi. Ciklus Solarnog pomračenja imaće snagu do 25.03.2024.









Nedelja, 15.10.2023

Noć izmedju subote u nedelje može praćen emotivnim povredama, nezgodnim situacijama, ljubavnim razočarenjima i posesivnošću, ali veoma negativnim dešavanjima u svetu. Mesec prelazi u tajanstveni znak Škorpije. Pojačana intuicija, kontakti sa važnim osobama iz prošlosti, ali potreba za mirom može biti važna. Ipak, konjukcija Meseca i Marsa može doneti povećanje sukoba i emotivnu nervozu, rivalitet i ljubomoru oko 18h.
 

Fiziološki rastvor kao obloga leči kašalj, curenje iz nosa i razne upale!

Viber

Autor: Astrolog: Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>