Ostalo

Sme�no

Nikad jednostavnije čišćenje! Kupatilo, buđ, staklena vrata, ogledalo, wc šolja!

Nikad jednostavnije čišćenje ukoliko pratite sledeće savete!  Kupatilo, buđ, staklena vrata, ogledalo, wc šolja... sve će zablistati!

Nikad jednostavnije čišćenje! Kupatilo, buđ, staklena vrata, ogledalo, wc šolja! Svet Plus





Najteži deo u čišćenju kupatila je početak.

,,Čišćenje ne mora da bude jadan posao. Uključite muziku i uživajte u procesu. Duboko očistite svoje kupatilo istim pristupom koji biste koristili u čišćenju kuće: deo po deo. Počnite tako što ćete odložiti proizvode razbacane po radnoj površini, izvadite smeće i bacite peškire i prostirke na pranje u mašinu za veš“, kaže Vanesa Amaro iz Austina, „TikTok“ „kraljica čišćenja“.

Prilikom dubinskog čišćenja kupatila Amaro predlaže da dođete do onih teško dostupnih područja na koja obično zaboravite tokom rutinskog čišćenja.


Bacite smeće

Možda najteži deo dubinskog čišćenja je ukloniti sve ono što predstavlja smeće, kako na radnoj površini tako i u kupatilskom ormariću. To znači da je vreme da se rastanete od tubice osušene maskare koju ste imali još od vremena pre pandemije. Ako je nečemu istekao rok trajanja – bacite ga.


Kako ispravno da očistite WC šolju

Amaro preporučuje da naučite kako ispravno da očistite WC šolju. Počnite tako što ćete podići dasku, očistiti šolju i obrisati sedište. Potrebno je da očistite i spoljašnju stranu, sve do mesta gde se ona spaja sa podom. Iznenadili biste se koliko se prašine i kose skuplja pri dnu.

Za dubinsko čišćenje toaleta, preporučuje da ubacite tri dentalne šumeće tablete za proteze, a zatim istrljate unutrašnjost toaletne šolje četkom sa malo paste za zube. Jedan od njenih omiljenih saveta je da stavite nekoliko kapi esencijalnog ulja na unutrašnju stranu rolne toalet papira kako bi kupatilo lepo mirisalo dugo nakon što završite sa čišćenjem.



Rešite se buđi

Za buđ u domaćinstvu pod tušem i oko kupatila, smislila je tzv. „uradi sam“ sprej kako bi se rešila buđi i sprečila da se ponovo vrati. Potrebno je da pomešate jednu šolju belog sirćeta, 20 kapi ulja karanfilića i 20 kapi čaja od ulja drveta. Poprskajte ovu mešavinu na mesto na kome se nastanila buđ, sačekajte 20 minuta, a zatim sve obrišite toplom vodom. Ovu mešavinu možete da koristite i za keramičke pločice i fugu.


Ogledalo bez mrlja

Bacite se na ogledala kako biste ih spasili od mrlja, posebno ako su sklona prljanju pastom za zube, prskanju šminkom i kapljicama vode.

,,Kada čistite ogledala u kupatilu, isključite sva svetla direktno iznad ogledala, jer toplota sijalice može da ispari rastvor za čišćenje i izazove pruge“, otkriva specijalista za čišćenje.



Napravite „uradi sam“ sprej za staklena vrata

Za pranje staklenih vrata za tuširanje „kraljica čišćenja“ meša jednu šolju belog sirćeta, pola šolje tečnosti za pranje sudova i jednu šolju vode.

,,Potom ga naprskam na paravan za tuširanje i obrišem ga. Ovo rešenje je odlično za uklanjanje taloga od sapuna, vodenih tragova i ostataka“, savetuje Amaro.
 

Kosa nas može progutati i učiniti da izgledamo mnogo starije! Ovo izbegavajte!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Telegraf.rs

Povezane vesti:


>