Ostalo

Sme�no

Lili torta: Čokoladna bomba! (RECEPT)

Lili torta, podseća na Žerbo tortu ili Reformu, bukvalno je čokoladna bomba! Mere koje su pred vama odnose se na veću tortu pogodnu za slavlja, ako vam je mnogo, prepolovite mere.

Lili torta: Čokoladna bomba! (RECEPT) Screenshoot/sladinikolacici.blog




Sastojci za jednu koru:

6 belanace,

6 kašika šećera,

1 kašika prezli,

150g mlevenih oraha i

Ispeći četiri kore.




Fil:

24 žumanaca,

24 kašike šećera,

250g čokolade za kuvanje,

375g margarina i

100g šećera u prahu.



Preliv:


24 kašike šećera,

125g margarina,

200g čokolade i

125g margarina.






Priprema:


Najpre za pripremu kore izmiksati belanca, pa lagano dodavati šećer. Isključiti mikser i kašikom dodati prezle i mlevene orahe. Pleh dimenzija 36cm x26cm obložiti papirom za pečenje i izliti koru. Peći na 180 stepeni celzijusa 20minuta. Postupak ponoviti još tri puta.


Za fil izmutiti žumanca sa šećerom, nakon toga nastaviti mućenje na pari dok se ne dobije fina gusta smesa ( od 15 do 20min.). Dodati iseckanu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Margarin posebno umutiti sa šećerom u prahu pa lagano dodavati u ohlađen fil.

Pre filovanja svaku koru premazati karamelom koja se priprema na sledeći način: šećer topiti na laganoj vatri da ne izgori, polako dodati margarin i neprestano mešati kako bi se dobila fina šećerna glazura bez grudvica. Vrućom karamelom premazati sve kore ili ih poprskati, kako vam je lakše. Čim se karamel ohladi preliti svaku koru sa otopljenom čokoladom u koju ste dodali margarin. Tek kad se stegne čokolada nanositi fil.

Možete dekotisati po sopstvenoj želji.

Prijatno!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: sladinikolacici.blog

Povezane vesti:


>