Region

Svet

Vlado Georgiev: Batine koje sam dobio sa 9 godina ću pamtiti ceo život

Rođeni Dubrovčanin, pop pevač Vlado Georgiev svoje detinjstvo proveo je u Herceg Novom. Prema njegovim rečima trudio se da bude uvek pristojan i fin momak, ali priznaje da je kao dete bio jako nemiran.

Vlado Georgiev: Batine koje sam dobio sa 9 godina ću pamtiti ceo život



"Sa dve godine počeo sam da vozim bicikl i mislim da još od tada datira moja ljubav prema dvotočkašima. Dobio sam onaj mali s pomoćnim točovima, koje sam ubrzo skinuo. Kasnije su došli motori, a ljubav prema njima traje i danas. Pored dvotočkaša voleo sam i muziku. Još kao klinac imao sam malu gitaru i harmoniku. Danima sam maltretirao ukućane svirajući na gitari, ali je ona odjednom nestala, pa sam uzeo harmoniku" - kaže Vlado.

Otac mu je bio vojno lice a majka učiteljica. Vlado kaže da ga otac nikada nije udario jer je za batine i strogoću bila zadužena majka.

"Nikad neću zaboraviti batine koje sam dobio sa 9 godina. Bilo smo kod rodbine u Beogradu, obilazili smo zoološki vrt i luna park. Kada mi posle pedesetog puta više nisu dozvoli da se vozim automobil na električni pogon, seo sam u prvi tramvaj i otišao kod strica na Novi Beograd. Oni nisu videli da sam otišao i satima su me tražili. Kada su se iscrpljeni i uplašeni vratili kući i zatekli me tamo, majka me izvela u hodnik da ‘popričamo’, a te batine pamtiću ceo život".

Sa samo 11 godina imao je svoj prvi nastup u Herceg Novom, gde je svirao turistima i bio im glavana atrakcija.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>