Region

Svet

Region

Zbog "silovanja dečaka" Španci traže istragu protiv "Srpskog filma"

Špansko tužilaštvo obratilo se srpskim istražnim organima povodom sumnji da u „Srpskom filmu“ ima elemenata krivičnog dela zloupotrebe maloletnika u pornografske svrhe, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Zbog



Španci navode da policija mora ispitati scene silovanja u vezi sa petogodišnjim dečakom koji se pojavljuje u filmu. Njihov tužilac smatra da moraju razmotriti brutalnu scenu kada glavni lik u filmu Miloš, kojeg glumi Srđan Todorović, drogiran siluje dečaka kojem su lice i gornji deo tela pokriveni čaršavom. Nakon toga, Miloš skida čaršav i jasno se vidi lik onesvešćenog dečaka sa penom na ustima.

"Španci ukazuju da iako nisu prikazane scene eksplicitnog seksa, za koje su inače korišćene lutke, dečakov lik se posle silovanja jasno vidi, a pri tom se i petogodišnji dečak pojavljuje tokom celog filma. Oni ističu da je moguće da će dečaka koliko sutra deca u školi poistovećivati sa silovanim dečakom, ne shvatajući da zaista nije silovan. Oni uz to ukazuju i da je već bilo sličnih slučajeva u svetskoj kinematografiji" - kaže izvor u vrhu MUP-a.

Sud u Sebastijanu već je u novembru doneo odluku da se otkažu projekcije „Srpskog filma“ na „XXI Nedelji filma fantastike i horora“ uz obrazloženje da film ugrožava seksualne slobode, a španski tužilac otišao je zatim i korak dalje i obratio se našim istražnim organima preko međunarodne pravne pomoći. Srpsko tužilaštvo takođe je odmah posle premijere filma u Novom Sadu u junu ove godine zatražilo mišljenje od ekspertske grupe da li ovo ostvarenje zbog scena nasilja sadrži elemente za pokretanje krivičnog postupka. Međutim, film do danas nije zabranjen niti je pokrenut neki postupak.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>