Style

Ljubav

Mesečni horoskop za jun 2019. godine!

 Saznajte kako su vam zvezde naklonjene i pročitajte vaš mesečni horoskop za  jun 2019. godine na portalu Svet Plus, koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski.

Mesečni horoskop za jun 2019. godine! Svet Plus




Ovan 21.3.- 20.4.

Pred vama je mesec koji će često biti preterano nepredvidljiv i preterano uzbudljiv, čak i za vaš ukus. Može se reći da ćete se uglavnom dobro snalaziti u gotovo svakodnevnom haosu emocija i obaveza, poslovnog i privatnog života. Ipak, dešavaće se dani u kojima ćete imati utisak da vas je umor potpuno savladao, a ni sami nećete znati da li je on fizičkog, ili psihičkog porekla.

LJUBAV
Tokom prve dekade juna, bilo da ste u vezi, ili ne, sigurno je da nećete imati razloga da se žalite na razvoj događaja na ljubavnom planu. Trigon Venere i Plutona 3. u mesecu postaraće se da se između vas i partnera pokrenu strasti, pa ćete u skladu sa tim češće razmenjivati nežnosti i, uopšte, više uživati u zajedničkim trenucima. U istom periodu, mnogi slobodni Ovnovi biće u prilici da započnu romansu sa osobom čija će ih pojava jako privući. Iako će se raditi o nekome ko vam po temperamentu nimalo ne nalikuje, nećete moći da odolite snažnoj fizičkoj atrakciji koja će postojati između vas. Ulazak Venere u Blizance i vaše 3. polje horoskopa 9. juna, učiniće da atmosfera u emotivnom odnosu, naročito onih koji su u dužim vezama, ili braku, tokom druge dekade meseca bude još dinamičnija. Svaki novi dan razlikovaće vam se od prethodnog i to je upravo ono što će i vama i vašem partneru sada biti potrebno. Sa druge strane, slobodni će se malo više družiti i izlaziti sa prijateljima. Pojedini će imati i po nekoliko simpatija, međutim, ni sa kim neće želeti ništa ozbiljno. U trećoj dekadi juna, bićete skloni tajnim aferama sa zauzetim osobama, posebno onim koje su starije od vas i / ili su stranog porekla. Savetuje vam se da budete itekako oprezni, jer vam ovakve priče mogu doneti više štete nego koristi i to u kratkom roku. Kod Ovnova koji su u vezi, takođe će biti uzbudljivo, ali ne obavezno i prijatno. Postoji mogućnost da dođete do određenih saznanja u vezi sa vašim partnerom koja vas neće obradovati i zbog kojih ćete dovesti u pitanje njegovu odanost vama. Bez sumnje, u poslednjim danima juna i vi i voljena osoba moraćete da se dodatno angažujete kako biste u svoju vezu povratili harmoniju.

POSAO
Već u prvim danima juna, ukazaće vam se poslovna prilika koju ne biste smeli da propustite. Naime, biće vam ponuđen rad na jednom velikom i prilično zahtevnom projektu koji će vam, međutim, obezbediti vrlo visoku zaradu. Generalno, u ovom periodu prihvatite sve predloge koji dolaze od strane onih koji se nalaze na višoj poziciji od vas. Poslušnost će vam se itekako isplatiti. Uz to, ulazak Merkura u Raka 4. juna, pomoći će vam da, bez obzira na obim posla, uspete da se izborite sa svim radnim zaduženjima i ne prekoračite nijedan vremenski rok. Počev od druge dekade meseca, bolje ćete se snalaziti u poslovnim pregovorima. Na suptilan način uspevaćete da ubedite drugu stranu u ispravnost svojih stavova. Ipak, kada je u pitanju saradnja sa inostranstvom, budite vrlo oprezni. Ne ulepšavajte stvarnost i, uopšte, klonite se rizičnih poteza. U suprotnom, potencijalni klijenti opredeliće se za vašu konkurenciju već sredinom meseca. Tokom druge dekade juna, takođe je preporučljivo da što pažljivije pratite instrukcije nadređenih kako biste izbegli eventualne greške koje bi vam uzrokovale zastoje u radu. Određene komplikacije vas ipak neće zaobići u trećoj dekadi meseca, kada ćete morati da uložite dodatan napor kako biste se izborili sa poslom za koji će se ispostaviti da je znatno zahtevniji nego što ste isprva mislili.

ZDRAVLJE
Iako ćete u ovaj mesec ući relativno zdravi, vaš imuni sistem neće se pokazati dovoljno otpornim na nivo stresa kojem ćete biti izloženi. Izvesno je i da se nećete pravilno hraniti što će dodatno slabiti vaš organizam. Problemi sa varenjem, a zatim i organima za disanje, biće sve prisutniji kako se jun bude bližio kraju. U trećoj dekadi meseca, takođe su moguće povremene tegobe sa kičmom i kostima.
 

Horoskop: Ovan svoj život živi punim plućima!



Bik 21.4.-21.5.

Stabilnost, mir, idila, blagostanje, generalno, ravna linija, neće biti stvari kojih ćete se nagledati i naslušati u predstojećih mesec dana. Međutim, na sopstveno iznenađenje, nekako ćete se privići na novonastalu situaciju, pa čak početi da više vrednujete čari uzburkanog ritma svakodnevice koji, doduše, nećete ni pokušati da ispratite. Jun će najmanje ličiti na klasičnu muziku, a najviše na džez.

LJUBAV
Prva dekada meseca će zauzetim predstavnicima znaka biti obeležena idiličnom atmosferom u emotivnom odnosu sa voljenom osobom. Odlično slaganje koje ćete imati na fizičkom nivou, upotpuniće ulazak Merkura u Raka i vaše prirodno polje komunikacije 4. juna. Sa partnerom ćete se lako usaglasiti oko svih značajnih pitanja, a eventualne nesuglasice iz prethodnog perioda razrešićete iskrenim i otvorenim razgovorom. Istovremeno, slobodni Bikovi imaće priliku da upoznaju nekog ko će im se već na prvi pogled učiniti pravim izborom za njih, pa se neće dugo razmišljati pre nego što odluče da ovoj osobi daju šansu. Oni koji drugu dekadu meseca budu dočekali sami, posredstvom prijatelja, ili rođaka ostvariće poznanstvo sa zavodljivom i vrlo interesantnom, moguće umetnički nastrojenom, osobom. Ipak, ubrzo ćete steći utisak da se radi o nekom ko ne zna šta želi na emotivnom planu zbog čega nećete hteti da se dublje upuštate u ovu priču. Zauzeti će sredinom meseca iskusiti manje oscilacije u kvalitetu odnosa sa partnerom. Vaše i mišljenje voljene osobe više puta će se razilaziti, što će biti okidač i za poneku svađu. Opozicije koje će Merkur i Mars formirati sa Plutonom 19., odnosno, 20. juna, nastavak meseca učiniće još stresnijim. Brojne veze prolaziće kroz fazu u kojoj će vladati nepoverenje među partnerima, a najugroženiji biće oni emotivni odnosi koji su započeti skoro. U trećoj dekadi juna, Bikovi koju su slobodni, mogu iskusiti privremeni pad samopouzdanja zbog kojeg će bežati u samoću. Tek u poslednjih nekoliko dana perioda malo će se otvoriti prema svojoj okolini, ali većina ni tada neće biti raspoložena ni za šta više od druženja sa bliskim prijateljima.

POSAO
U prvoj nedelji juna, Bikovi koji rade u oblastima komunikacije, trgovine i saobraćaja, moći će da se nadaju velikim uspesima. Sve svoje poslovne zamisli lako ćete sprovoditi u delo, a vaše sposobnosti i veštine naročito će se ispoljiti kroz timsku saradnju. Plodove svog zalaganja počećete da ubirate sa ulaskom Venere u Blizance 9. juna. Zaradom ćete biti itekako zadovoljni, međutim, izvesno je i da ćete praviti nepotrebno visoke troškove. Tokom druge dekade meseca, oni koji posluju sa inostranim partnerima, mogu se naizgled neočekivano naći u nezavidnom položaju. Naime, rad na jednom dugoročnom projektu biće prekinut, a razlog za to vam neće biti sasvim jasan. Na ova dešavanja nećete samostalnim zalaganjem moći preterano da utičete, pa ćete tako biti prinuđeni da se prilagodite novom rasporedu koji vam nimalo neće odgovarati. Krajem druge i početkom treće dekade juna, od velikog značaja će biti da održavate stabilne odnose sa najbližim saradnicima i budete što kooperativniji. Iako vam se tuđe ideje neće obavezno svideti, značiće vam da se upoznate sa tuđim načinom razmišljanja, ali i da sredinom treće dekade juna imate na koga da se oslonite kada se budete suočili sa neprilikama u finansijskom segmentu posla koje će biti izazvane ranijim lošim proračunima.

ZDRAVLJE
Tokom celog juna vaše zdravstveno stanje biće vrlo stabilno. Prvih desetak dana imaćete utisak da se brzo umarate, međutim, radiće se samo o nešto lošijoj fizičkoj kondiciji. U nastavku meseca rešićete da budete aktivniji. Redovne šetnje i duži boravak na otvorenom pozitivno će se odraziti i na vaše raspoloženje. U trećoj dekadi juna imaćete pojačan apetit, a moguće je i da ćete preterivati u konzumaciji alkohola. Pokušajte da budete umereni.


Blizanci 22.5.- 21.6.

Može se reći da će ovo biti mesec za koji kao da ste vi lično pisali scenario. Međutim, kako sve radite u žurbi, izgleda da ste ovog puta zaboravili da napišete ulogu za sebe. Činjenica je da ćete često gubiti kontrolu nad situacijom, da nećete moći da se pojavite kad vi hoćete i da nestanete, opet, kad vi hoćete, ali okolnosti će se postarati za ono što vam je od svega bitnije – neće vam biti dosadno.

LJUBAV
U prvim danima juna, slobodni predstavnici znaka biće više zainteresovani za druženje sa prijateljima, večernje izlaske i posećivanje različitih društvenih događaja, nego za ljubavne prilike. Romanse su moguće, ali u tajnosti. Čini se da vam se nijedan od potencijalnih partnera neće dopasti dovoljno da biste sa nekim od njih poželeli ulazak u zvaničnu vezu. Tokom prve dekade meseca, oni koji su zauzeti, slabo će pokazivati zanimanje za voljenu osobu, kao i ona za njih, međutim, nešto hladnija atmosfera u emotivnom odnosu neće uzrokovati veće probleme među partnerima. Počev od 9. juna, kada Venera bude ušla u vaš znak i polje vaše ličnosti, nalazićete se u centru zbivanja. Ljudima u okruženju delovaćete još atraktivnije, zbog čega ćete često biti na meti udvarača. Slobodnima će pažnja itekako imponovati, međutim, neće tražiti ništa više od prilike za bezazleni flert. Usled nepovoljnih aspekata koje će Sunce i Neptun graditi sa Jupiterom, zauzeti će tokom druge dekade juna iskusiti još jače zahlađenje u odnosu sa partnerom. Vaše želje i očekivanja na ljubavnom planu dosta će se razlikovati, a s obzirom da ni međusobna komunikacija neće funkcionisati baš najbolje, udaljićete se pre nego što ćete pronaći rešenje za dati problem. U nastavku meseca, vodite računa da nekim svojim postupcima situaciju ne pogoršate dodatno. Teže ćete odolevati iskušenjima sa strane, naročito 23. i 24. juna, a verovatnoća da vas voljena osoba razotkrije biće prilično velika. Tokom treće dekade meseca, slobodni bi mogli da se zainteresuju za pogrešnu osobu. U pitanju će biti neko ko je u ljubavi vrlo nepouzdan i sklon lažima. Srećom, brzo ćete shvatiti sa kim imate posla, pa će vam samo sujeta ostati povređena.

POSAO
Početkom juna ukazaće vam se šansa za zaradu van vašeg glavnog izvora prihoda. Ponuda će doći od strane osobe koja vam neće ulivati poverenje, međutim posao ćete ipak prihvatiti što će se ubrzo pokazati ispravnom odlukom. Ostvarićete značajan profit. Tokom druge dekade meseca vaše kreativne sposobnosti i smisao za javni nastup biće izuzetno naglašeni, a ukoliko ne radite u oblasti umetnosti, medija, ili zabave, ovo će se ispoljiti kroz vaš kontakt sa potencijalnim saradnicima i klijentima. Znaćete kako da se pred njima predstavite u najboljem svetlu, što će vam svakako pomoći u postizanju uspeha na polju posla i karijere. Sa druge strane, kada Sunce, koje će se još uvek nalaziti u vašem znaku, bude obrazovalo kvadrat sa Neptunom 9. juna, možete iskusiti neprijatnosti u odnosu sa nadređenim. Iako situacija neće biti nepopravljiva, sigurno je da će vam ovo uzrokovati privremeni pad koncentracije. Atmosfera na radnom mestu biće, međutim, još napetija u trećoj dekadi meseca. Velike su šanse da se u ovom periodu na neki način osetite izigranim od strane svojih poslovnih partnera. Mada nećete imati konkretan dokaz za to, steći ćete utisak da su od projekta na kojem ste radili zajedno izvukli veću finansijsku korist od vas tako što su vas direktno oštetili. Pred kraj juna, mnogi Blizanci opet će se naći u prilici da kroz aktivnosti koje nisu u vezi sa njihovim trenutnim zaposlenjem ostvare dodatan prihod.

ZDRAVLJE
Tokom prvih desetak dana juna ne bi trebalo da imate većih tegoba sa zdravljem. Iako nećete moći da se pohvalite naročito otpornim imunitetom, zdravstveni problemi će vas zaobilaziti. Počev od druge dekade meseca, bićete podložniji negativnim uticajama, a najugroženija regija će vam biti grlo i, generalno, vrat. Vaši bubrezi će takođe biti osetljivi. Tegobe u ovom predelu moći ćete da predupredite redovnijim unosom tečnosti.


 

Horoskop: Strelac - ličnost i karakter!



Rak 22.6. - 22.7.

Biće ovo jedan čudan uvod u leto. Koliko god mislili da ste već dovoljno puta plakali, pa se posle pet minuta smejali, pa opet plakali i sve tako u krug, u narednih tridesetak dana poželećete bar još koji put. Bićete iznenađeni sobom, drugima, situacijama, okolnostima, sudbinom, igrom sudbine, Božjom voljom, nebeskom, kosmičkom… Dakle, biće čudno, ali zapravo ne tako loše.

LJUBAV
Prva dekada juna, mnogim Rakovima doneće pozitivna dešavanja na emotivnom planu. Ukoliko ste u vezi, u vašem odnosu sa voljenom osobom biće puno strasti, a u isto vreme ćete se odlično slagati i na mentalnom nivou, pa ćete zaista moći da uživate u svim zajedničkim aktivnostima. Slobodni će se takođe dobro zabavljati u društvu prijatelja, a jedan njihov dosad drugarski odnos vrlo lako može da preraste u nešto više. Pored sličnih interesovanja, shvatićete da sa ovom osobom delite i jaku uzajamnu privlačnost. Na njenu inicijativu, u drugoj dekadi juna možete otpočeti vezu, možda i u tajnosti. Sredinom meseca, zauzeti predstavnici znaka iskusiće manje, ili veće neprijatnosti u odnosu sa partnerom. Naime, 14., odnosno, 16. juna, Mars i Merkur praviće izazovne aspekte sa Saturnom zbog čega će oni koji su odskora u vezi uvideti da između njih i voljene osobe postoje razlike koje se u ovom momentu mogu učiniti teško premostivim. Istovremeno, oni koji su duže zajedno suočiće se sa nekim starim problemima. Pošto deluje da ni vi ni druga strana nećete želeti da popustite, napeta atmosfera u vašem odnosu biće prisutna i u nastavku meseca. Za to vreme, Rakovi koji su i dalje slobodni, mogu osećati jaču emotivnu prazninu, ali i manjak volje da se adekvatno posvete ljubavnom aspektu svog života. Poslednji junski dani doneće nešto mirniju energiju, međutim, niti će slobodni moći da se pohvale posebnim novitetima na emotivnom planu, niti će se zauzeti u potpunosti osloboditi svega što ih muči u njihovom odnosu sa partnerom. Ipak, kada pred kraj meseca Sunce i Uran budu obrazovali sekstil, mnogi parovi će biti spremniji na kompromis, pa će se primirje polako vraćati u njihovu vezu.

POSAO
Kada Venera i Pluton budu formirali trigon 3. juna, mnogi Rakovi dobiće mogućnost da unaprede svoju saradnju sa postojećim poslovnim partnerima, ali i da steknu neke nove kolege preko kojih će moći da prošire svoje poslovanje. Merkur, koji će u prvoj dekadi meseca ući u vaš znak, pomoći će vam da se adekvatno organizujete kako biste svoje planove mogli da neometano sprovodite u delo. Ipak, u nastavku perioda nailazićete na prepreke koje nećete moći tek tako da prevaziđete, što će bitno usporiti realizaciju vaših ciljeva. Shvatićete da ste precenili i sopstvene i mogućnosti svojih saradnika, odnosno, da niste u situaciji da se u dogovorenom roku izborite sa velikim obimom posla. Ovaj propust će vam posebno teško pasti jer ćete ustanoviti da vas je vaša konkurencija prestigla. Kada početkom treće dekade juna i Sunce bude prešlo u vaš znak, podići će vam se samopouzdanje. Bićete spremni da preduzmete sve neophodne mere kako biste povratili stabilnost na poslovno – finansijskom planu. Vaše rukovodeće sposobnosti doći će do izražaja, zbog čega ćete delovati autoritativnije. Samim tim, i vaši bliži i dalji saradnici će se više angažovati ne bi li zajedno sa vama ostvarili željene rezultate. Krajem meseca ćete iznenađujuće lako prebroditi poteškoće koje su vas zadesile tako što ćete primeniti jedno alternativno rešenje.

ZDRAVLJE
Tokom juna, nećete se suočiti sa velikim problemima na polju zdravlja, međutim, neke sitnije tegobe koje ćete s vremena na vreme osećati pokazaće da niste u svojoj najboljoj formi. Za početak, biće važno da povedete računa o ishrani. Želudac će vam biti prilično osetljiv, pa je preporučljivo da izbegavate masna i prezačinjena jela, kao i alkohol. Takođe se potrudite da budete fizički aktivni. Dugo sedenje može vam uzrokovati bolove u donjem delu leđa.


Lav 23.7.- 22.8.

U narednih mesec dana biće puno toga što će vas nervirati, ali nećete dozvoliti nijednom danu da vas izbaci iz takta i isfleka vam odeću. Držaćete do sebe, što je uvek za pohvalu, ali možda ovog puta za tim neće biti potrebe. Ugledajte se na svoju okolinu. Posmatrajte ih ovih dana. Uporedite sebe sa ljudima koje ste oduvek smatrali čvrstim karakterima. Biće iznenađenja.

LJUBAV
Prva dekada juna neće vam doneti bitnija dešavanja na ljubavnom planu, bez obzira na vaš trenutni emotivni status. Zauzeti predstavnici znaka održavaće relativno skladan odnos sa partnerom. Vaša veza biće stabilna, ali će to podrazumevati odsustvo kako negativnih, tako i pozitivnih uzbuđenja. Slobodni Lavovi će u ovom periodu prednost davati ostalim aspektima svog života, a osim za ljubav, često neće imati vremena ni za prijatelje, što će početi da nadoknađuju u drugoj dekadi juna. Tako će u jednom izlasku sa društvom ostvariti poznanstvo sa osobom koja će ih fizički veoma privući. Međutim, kako će Sunce formirati nepovoljne aspekte sa Neptunom i Jupiterom, radiće se o nekom ko je vrlo nepouzdan i ne naročito vredan vaše pažnje. Ipak, verovatno je da nećete uspeti da odolite upuštanju u strastvenu romansu sa ovom osobom. U nastavku perioda, zauzeti mogu postati sumnjičavi kada je vernost njihovog partnera u pitanju. Može se desiti da otkrijete neku njegovu tajnu iz prošlosti, međutim, umesto da mu se zbog toga otvoreno suprotstavite, ponašaćete se hladno i nezainteresovano u njegovoj blizini. Voljena osoba će primetiti promenu u vašem nastupu, ali teško da će shvatiti o čemu je reč. Počev od 21. juna, kada Sunce bude prešlo u Raka i vaše 12. polje, partner će početi da preispituje vašu odanost. Napeta atmosfera u vašem emotivnom odnosu potrajaće skoro do samog kraja meseca, ali će vas, srećom, velike svađe i sukobi ipak nekako zaobići. U poslednjoj nedelji juna, slobodni će biti u prilici da se upoznaju sa jednom interesantnom i vrlo neobičnom osobom sa kojom će najpre ostvariti kvalitetnu komunikaciju. Ubrzo će se pojaviti simpatije koje će biti obostrane, ali se čini da nijedna strana neće požurivati ulazak u vezu.

POSAO
Sam početak meseca, većini Lavova biće prilično naklonjen. Ukoliko radite u oblasti uslužnih delatnosti, ili se bavite dizajnom i drugim vidovima primenjene umetnosti, posebno ćete imati razloga da budete zadovoljni. Vaše umeće biće vrlo cenjeno i traženo, pa će vam najveći problem biti taj da se izborite sa velikim obimom posla, odnosno, da napravite mudar izbor i opredelite se za one saradnje koje bi vas najviše ispunile na profesionalnom planu, ali i pomogle dalji razvoj vaše karijere. Kada 9. juna Venera bude prešla u, prema vama prijateljski nastrojene Blizance, poželećete da unapredite svoje odnose sa radnim kolektivom. Sa druge strane, ukoliko ste u prethodnom periodu imali određene nesuglasice sa kolegama, sada će vam se ukazati idealna prilika da ih izgladite. Tokom druge dekade meseca, bićete skloni donošenju odluka koje se mogu smatrati finansijski rizičnim, ako ne i nepromišljenim. Kako biste izbegli štetu moraćete da igrate na sigurno jer sreća u ovom momentu neće biti na vašoj strani. Velike investicije i, generalno, krupni poduhvati neće biti preporučljivi ni u trećoj dekadi juna. Ovaj period iskoristite tako što ćete pripremiti poslovnu strategiju za naredni mesec, tim pre što ćete u junu uvideti da postoje pojedinosti na koje nikada do sada niste specijalno obraćali pažnju, a koje itekako mogu da vam umanje, ili povećaju šanse za uspeh.

ZDRAVLJE
Bez obzira na povoljne vremenske uslove, tokom juna meseca biće vam teško da se pokrenete. Nećete moći da se pohvalite velikom količinom energije, ali je činjenica da ćete biti i malo lenji. Sa druge strane, svaki oblik rekreacije pozitivno će uticati na kvalitet vašeg sna, a ujedno će ublažiti bolove koje već duže vreme osećate u leđima. Tokom treće dekade juna možete imati problem sa zadržavanjem vode u organizmu.


Devica 23.8. - 22.9.

Vi ćete se propisno raspustiti u narednih mesec dana. Ljudi će vas pitati šta ste u horoskopu, a kad im kažete reći će vam da ih lažete. Međutim, promenljivost vašeg znaka učinići da neparnih dana u nedelji takve reakcije shvatate kao kompliment, a parnih ćete već poželeti da te što vam sude po astrologiji, a očigledno ne znaju ništa o njoj, vi malo skenirate i očitate im lekciju. Ili dve.

LJUBAV
U prvoj dekadi meseca, zauzeti predstavnici znaka mogu steći utisak da se u njihovu vezu uvukla monotonija. Kako će vaš vladar Merkur 4. juna ući u Raka i vaše prirodno 11. polje horoskopa, sve više ćete se fokusirati na društveni aspekt života koji će vam u ovom periodu pružiti potrebnu dinamiku i raznovrsnost, dok ćete odnos sa voljenom osobom staviti u drugi plan. Slobodne Device će još više uživati u čestim izlascima sa prijateljima, a u takvim okolnostima ukazivaće im se prilike i za neka nova poznanstva. Sekstil Merkura i Urana može vam doneti zanimljiv susret sa nekim ko inače živi u drugoj državi, ili gradu. Ova osoba će probuditi vašu radoznalost, međutim, nećete poželeti ništa više od flerta, ili kratke avanture, s obzirom da će vam u ovom trenutku odgovarati da ostanete slobodni. Sredinom meseca, Device koje su u vezi, počeće da obraćaju više pažnje na svog partnera. U vašem odnosu biće više topline i nežnosti, a takođe će se popraviti kvalitet vaše komunikacije. Vaše emotivne potrebe možda neće uvek i u potpunosti biti usklađene, ali ćete se voljena osoba i vi potruditi da jedno drugom udovoljite. U nastavku perioda, slobodne će prijatelji pokušati da spoje sa nekim ko će se činiti pravim izborom za njih. Iako će vam ta osoba biti privlačna, iz nekog razloga koji nećete umeti ni sami sebi da objasnite, neće vam ulivati poverenje. Mogućnost ulaska u vezu nećete sasvim odbaciti kao opciju, međutim, želećete da najpre saznate nešto više o svojoj novoj simpatiji. Treća dekada juna će zauzetima biti naklonjena jedino ako su sa partnerom prethodno izgladili većinu nesporazuma. U suprotnom, razlike u očekivanjima i iskazivanju emocija mogu vam uzrokovati nedoumice kojih nećete uspeti da se oslobodite pre kraja meseca.

POSAO
Tokom prve dekade juna, usredsredićete se na formiranje adekvatne poslovne strategije za predstojeći period, a u tom procesu u velikoj meri ćete se oslanjati na mišljenja svojih saradnika. Sa jedne strane, odgovaraće vam to što imate sa kim da se konsultujete oko važnih pitanja, dok će vam sa druge biti teško da pronađete zajednički jezik sa svakim od kolega. Sunce, koje će u ovom periodu boraviti u vašem polju karijere, 10. u mesecu obrazovaće nepovoljan aspekt sa Jupiterom, zbog čega se mnoge Device koje rade samostalno, kao i one koje se na svom radnom mestu nalaze na rukovodećoj poziciji, mogu suočiti sa velikim izazovom pred kojim će ostati nemoćne. Jednima će problem praviti nedostatak vremena, a drugima manjak finansijskih sredstava potrebnih za završetak rada na određenom projektu. Ovaj propust, za koji ćete sami biti odgovorni, dalje će dovesti u pitanje i neke saradnje koje ste imali u planu u nastavku juna. Ipak, uspećete da se organizujete tako da ne pretrpite dodatnu štetu, ali profit kojem ste se nadali početkom meseca nećete uspeti da ostvarite. U trećoj dekadi juna, bićete znatno mudriji. Iako ćete se u par navrata naći u iskušenju, nećete se upuštati ni u kakve rizike. Pojedine Device će krajem meseca razmatrati mogućnost za saradnju sa jednom inostranom firmom. Nastojte da tu priliku nipošto ne propustite.

ZDRAVLJE
S obzirom da ćete tokom većeg dela juna osećati pojačan umor, od velikog značaja će biti da u svoju ishranu uvrstite namirnice koje će vam obezbediti dovoljnu količinu energije. Takođe će biti potrebno da redovno unosite vitamine iz svežeg voća i povrća kako biste povećali otpornost svog imuniteta. Pored toga, povremeno možete osećati oscilacije u krvnom pritisku, kao i grčeve u mišićima zbog čega predstojeći period neće biti povoljan za zahtevne oblike fizičke aktivnosti.



Vaga 23.9. - 22.10.

Biće puno sadržaja na koje ćete moći da usmerite svoju pažnju, ali ćete se vi nekako uvek vraćati na jedno te isto. O tome što će toliko kopkati vašu radoznalost, naravno, nikom nećete pričati jer nećete želeti da pokvarite besprekornost svog javnog (bilo kog kad niste sami) nastupa. Dakle, ovog juna ćete se i više nego obično truditi da sakrijete šta zaista mislite. A s obzirom na čudesan mesec pred nama, mnogima ćete biti sumnjivi.

LJUBAV
Prva dekada meseca obezbediće vam povoljan razvoj događaja na emotivnom planu. Trigon vaše vladarke Venere sa Plutonom 3. juna, postaraće se da u vašem odnosu sa partnerom ne nedostaje strasti, što će se veoma pozitivno odraziti na fizički aspekt vaše veze. Istovremeno, učestali trenuci intime bitno će doprineti osećaju bliskosti. Sa druge strane, slobodni predstavnici znaka dobiće na samopouzdanju. Vešto će koristiti svoj urođeni šarm i uživati u koketiranju, međutim, ni oni sami neće biti otporni na tuđe umeće zavođenja. Pojedini će tako već na startu meseca biti u prilici da otpočnu jednu vezu koja će se, doduše, zasnivati gotovo isključivo na jakoj i uzajamnoj fizičkoj atrakciji. Sredinom juna, pod uticajem opozicije Marsa i Saturna, mnoge Vage koje su zauzete, a pogotovu one koje su u braku, ili dužoj vezi, iskusiće pogoršanje odnosa sa partnerom. Po mnogim pitanjima koja su važna za budućnost vaše emotivne veze odjednom nećete moći da se usaglasite. U ovom trenutku će se činiti da su vaši stavovi dijametralno suprotni, čak da uopšte nemate iste prioritete. Oboje ćete biti jednako spremni da se svađate, a bićete i jednako povređeni. Za to vreme, slobodni se mogu neočekivano zaljubiti u osobu koju su upoznali preko poslovnih kontakata. Bićete uporni da joj skrenete pažnju na sebe u čemu ćete ubrzo i uspeti. Ipak, već sredinom treće dekade juna shvatićete da ste se zaleteli i da ona uopšte nije onakva kakvom vam se činila u početku. Poslednjih dana perioda, zauzeti će, koliko toliko, popraviti komunikacija sa voljenom osobom, međutim, i dalje će imati utisak da je mnogo toga ostalo nerešeno.

POSAO
Početak juna biće najnaklonjeniji Vagama koje se bave investicijama. Ukazaće vam se prilika, da brzo i relativno lako ostvarite profit koji će biti i veći od onog kojem ste se nadali. U nastavku perioda, mnogi od vas postaviće sebi nove ciljeve na polju posla i karijere. Osim što ćete biti ambiciozni, takođe ćete biti sposobni da racionalno sagledate sve mogućnosti i na osnovu datih okolnosti napravite pouzdanu strategiju preko koje ćete moći da ostvarite željene rezultate. Vage koje sarađuju sa inostranstvom, nešto dinamičniji poslovni period mogu da očekuju počev od 9. juna kada će njihova vladarka Venera ući u njima kompatibilne Blizance. Ipak, male su šanse da se tokom druge dekade meseca situacija na poslu bude odvijala onako kako ste vi zamislili, posebno ukoliko već duže vreme radite sa stancima. Možete se neprijatno iznenaditi planom i programom koji će vaši saradnici predložiti, a koji će se bitno razlikovati od onoga što ste vi imali u vidu. Pored toga, shvatićete da u finansijskom smislu rad na ovom projektu neće ispuniti vaša očekivanja, pa ćete se čak premišljati da od svega odustanete. Srećom u nastavku pregovora postići ćete kompromisno rešenje kojim ćete biti zadovoljni. Treća dekada juna biće puna izazova i komplikacija, međutim jedna poslovna ponuda pojaviće vam se gotovo niotkuda, a biće upravo onakva kakvu ste sve vreme priželjkivali. Prihvatićete je bez razmišljanja.

ZDRAVLJE
Tokom juna, zaobići će vas ozbiljni problemi sa zdravljem, međutim ne i niz sitnih neprijatnosti. Jedna od osetljivijih regija biće vaša koža na kojoj se mogu pojaviti osipi kao posledica alergijske reakcije na sunce. Pored toga, usled usporene cirkulacije, vaš organizam će imati tendenciju da zadržava veliku količinu vode, pa će vas neretko mučiti osećaj nadutosti. Potrudite se da se hranite zdravije i da pijete dovoljno tečnosti.


Škorpija 23.10.- 22.11.

Kroz ceo jun slušaćete ljude kako se žale, a vama neće biti jasno što će biti toliko kivni na ovaj juni mesec. Za razliku od njih, vi ćete prigrliti sve uspone i padove jer ćete znati da su vaši. Skoro svi. Padove koji nisu vaši, ali su završili na vašoj adresi, nećete grliti. Zapamtićete osobe koja su za njih odgovorne i sačekaćete neki iz njihovog ugla vedriji mesec da im tada vratite milo za drago. Čist račun, duga ljubav.

LJUBAV
Tokom prve dekade juna, većina Škorpija biće romantično raspoložena. Oni koji su u vezi, usmeriće svu svoju pažnju i ljubav prema voljenoj osobi. Trudiće se da joj udovolje u svemu, a zauzvrat će od nje moći da očekuju podjednako lep tretman. Slobodni će u ovom periodu biti skloni zaljubljivanju, ali i idealizaciji potencijalnog partnera. Verovatno će postojati više osoba koje će im se dopadati, ali će se ubrzo izdvojiti jedna koju će, ili upoznati preko rodbine, ili će u pitanju biti neko ko stanuje u njihovoj blizini i koga će u ovim danima u nekoliko navrata slučajno sresti. Prijatni razgovori vodiće ka boljem upoznavanju, ali ne obavezno i ka uspostavljanju prisnijeg kontakta. U drugoj dekadi juna zauzeti predstavnici znaka uspešno će održavati harmoniju u odnosu sa partnerom. Ukoliko ste nameravali odlazak na zajedničko putovanje, navedeni period pokazaće se idealnim terminom. Međutim, bilo da dođe do privremene promene ambijenta, ili ne, sigurno je da ćete uživati u njegovom društvu, a posebno u trenucima intime. Slobodnima će sredinom juna interesovanje zaokupiti osoba koju će karakterisati privlačna spoljašnjost, ali takođe i nemiran duh. Iako će vam se u startu učiniti da ne treba da joj verujete, teško da ćete uspeti da odolite njenom šarmu. Upustićete se u romansu koja će biti kratkog daha, ali koja će istovremeno doći kao osveženje i barem vam delimično ispuniti prazninu na ljubavnom planu. Oko 24. juna, kada Venera bude formirala kvadrat sa Neptunom, zauzete Škorpije, a posebno one koje su u odskora u vezi, mogu da steknu utisak da je partner izgubio zanimanje za njih, međutim, poljuljana atmosfera u njihovom emotivnom odnosu neće potrajati. U poslednjim junskim danima, komunikacija sa voljenom osobom biće znatno bolja, usled čega ćete se osloboditi svih nedoumica koje su vas prethodno mučile.

POSAO
Početak juna obezbediće vam uspešan završetak važnih poslovnih pregovora. Za to ćete jednim delom biti zaslužni vi sami jer ćete vešto prezentovati svoje ideje i zamisli, što će vam pomoći da steknete naklonost svojih novih saradnika. Sa druge strane, na vaša dostignuća u ovom pogledu, uticaće i neke srećne okolnosti, kao i velika količina podrške koju ćete dobiti od strane svog poslovnog partnera. Tokom druge dekade juna, uspeh vas očekuje i na polju finansija, međutim, biće neophodno da racionalnije raspoređujete svoja sredstva kako ne biste poljuljali stabilnost na materijalnom planu. Posebno je važno da u ovom periodu izbegavate bilo kakva rizična ulaganja. Oko 14. juna, usled opozicije Marsa i Saturna, mnogi od vas iskusiće određene poteškoće u timskom radu. Koliko ćete na početku meseca dominirati na polju komunikacije, toliko ćete sada teško pronalaziti istomišljenike. U nastavku perioda, jedan vaš kolega će, međutim, biti spreman da vam izađe u susret. Složiće se sa pojedinim vašim stavovima, ali će vam ukazati i na neke vaše dosadašnje propuste. Nakon toga, biće vam jasnije šta treba da preduzmete kako biste kolektivu nametnuli svoje mišljenje. Tokom treće dekade juna, pazite se onih koji će vam nuditi opcije za saradnju koje će zvučati koliko primamljivo, toliko i sumnjivo.

ZDRAVLJE
U junu nećete mnogo voditi računa o svom zdravlju. Za početak, vaša ishrana biće prilično loša, a neredovni obroci u kombinaciji sa povremenim prejedanjem i povećanim unosom visokokalorične hrane, na prvom mestu slatkiša, neće vam obezbediti potrebnu energiju. Najugroženiji, međutim, biće vaši disajni organi, što će posebno osetiti one Škorpije koje su inače podložne alergijama karakterističnim za ovo doba godine.


Strelac 21.11.- 21.12.

U predstojećih mesec dana zaista ćete se truditi da u sebi aktivirate tu vašu urođenu sposobnost razumevanja različitih karaktera, ljudi i sudbina, ali to vam nekako neće poći za rukom. Kako biste nastavili da važite za večito nasmejanu i uvek najbolje raspoloženu osobu na svetu, u društvu ćete morati da puno pričate viceve, neke baš smešne. I da definitivno provodite više vremena sa samim sobom.

LJUBAV
Početak juna biće prilično miran, ali i nedovoljno uzbudljiv za vaš ukus, kada su dešavanja na emotivnom planu u pitanju. Ulazak Merkura u vaše 8. polje horoskopa 4. juna, kod pojedinih predstavnika znaka koji su u vezi, u izvesnoj meri će pokrenuti strasti u njihovom odnosu sa partnerom, ali će i dalje imati utisak da im nešto nedostaje. Slično će se osećati i Strelčevi koji su slobodni. Pojaviće se više osoba koje će vam se tokom prve i naročito početkom druge dekade meseca dopasti na prvi pogled, međutim, kako budete započeli konverzaciju sa njima brzo ćete gubiti interesovanje. Opozicija Sunca i vašeg vladara Jupitera 10. u mesecu, probudiće u vama osećanje nezadovoljstva, kao i odsustvo želje da se više angažujete na polju ljubavi, bez obzira da li ste slobodni, ili ne. Zauzeti će prolaziti kroz fazu u kojoj će partneru kontrirati u svemu. Voljena osoba, sa druge strane, neće imati nimalo razumevanja za vaše postupke, niti će nameravati da vam u bilo čemu popusti. Sredinom juna, slobodni će se uželeti dinamike, pa će biti otvoreni za mogućnosti kratkih i neobaveznih odnosa koji se zasnivaju na fizičkoj privlačnosti. Sa jednom osobom tako nešto ćete i iskusiti, međutim, problem će nastati kada u trećoj dekadi juna budete shvatili da se zaljubila u vas. Pošto nećete puno mariti za njena osećanja, nećete joj otvoreno staviti do znanja da ne želite vezu sa njom, već ćete samo početi da je izbegavate. Poslednjih desetak dana juna, zauzeti će nastaviti sa starim obrascem ponašanja što će dodatno ugroziti njihov odnos sa voljenom osobom. Ipak, čini se da ćete u zadnji čas pokazati spremnost da objektivno sagledate situaciju i na sebe preuzmete deo krivice.

POSAO
Prvi dani juna biće naročito naklonjeni Strelčevima koji rade u oblasti poslovnih usluga. Naime, uspećete da se plasirate na veće tržište i, samim tim, privučete veliki broj novih klijenata, što će se, zatim, veoma pozitivno odraziti na vaša primanja. Krajem prve i početkom druge dekade meseca, mnogi od vas počeće da se interesuju za mogućnosti ulaska u ortački biznis. Imaćete brojne ideje kako da razvijete svoju poslovnu šemu, ali ćete steći utisak da svoje ambiciozne planove nećete moći da sprovedete u delo potpuno sami. Ipak, naredni period neće se pokazati specijalno povoljnim za partnerski vid poslovanja. Sredinom juna, gotovo svi Strelčevi iskusiće manje, ili veće neprilike na polju finansija. Zastoj u platnom prometu verovatno će biti uzrokovan gomilanjem neplaćenih računa. Srećom, u vreme konjukcije Merkura i Marsa 18. juna, pronaći ćete brzo, mada samo privremeno, rešenje i uspeti da u kratkom roku makar delimično prevaziđete ove finansijske poteškoće. U trećoj dekadi meseca predstoje vam novi izazovi, ali će se ovog puta na ispitu naći vaši odnosi sa bliskim saradnicima. Shvatićete da je jedan vaš kolega, usled sopstvene neodgovornosti i neprofesionalnosti, ugrozio priliku za nastavak rada na jednom projektu u koji ste i vi bili uključeni. Međutim, u poslednjim danima juna, biće vam ponuđeno učešće u drugom projektu koji će biti još isplativiji.

ZDRAVLJE
Tokom juna meseca, vaš imunitet biće prilično oslabljen. Iako ćete se truditi da se savesno odnosite prema svom zdravlju, čini se da nikako nećete uspevati da se oslobodite stresa. Lagana fizička aktivnost, koja bi u isto vreme bila oblik zabave i opuštanja, kao i duži boravci na čistom vazduhu i, uopšte, na otvorenom prostoru, mogli bi da vas u velikoj meri oslobode nervne napetosti.




Jarac 22.12.- 19.1.

Jun će vam doneti pregršt dešavanja, pre neuobičajenih nego već viđenih, ali vi ćete skoro pa reagovati indiferentno na bilo koju promenu u vašem standardnom ritmu. Bliske osobe će pomisliti da vam je loše. Srećom, biće vam jako dobro, čak ćete se osećati odlično, ali vam neće biti jasno zašto je neophodno da se glasno radujete i svima pričate kako ste srećni da biste bili srećni.

LJUBAV
U prvoj dekadi juna, bićete emotivno ispunjeni, zadovoljni i srećni. Atmosfera u vašoj vezi, bilo da ste u nju stupili skoro, ili ste sa svojim partnerom duže vreme zajedno, odisaće skladom i toplinom. Primetićete da je voljena osoba spremna da vam ugađa u svemu i da je veoma nežna i pažljiva u kontaktu sa vama. Vi ćete svoja osećanja pokazivati na nešto drugačiji, strastveniji način, a to će biti upravo ono što će njoj najviše prijati. Slobodni će, sa druge strane, uživati veću pažnju okoline. Mnogi će vam uputiti komplimente na račun izgleda, što će vam svakako imponovati. Pre početka druge dekade meseca, već ćete biti u prilici da ostvarite poznanstvo sa osobom koja će vam se jako dopasti. Ubrzo ćete ustanoviti da su simpatije obostrane, pa ćete, tako, sa njom započeti vezu. Idilu na ljubavnom planu, u izvesnoj meri pokvariće vam opozicije Marsa i Merkura sa vašim vladarom Saturnom, što će se odigrati 14., odnosno, 16. juna. Pojedini parovi susrešće se sa problemima koji su im i ranije narušavali harmoniju u vezi, dok će drugi biti neprijatno iznenađeni određenim partnerovim stavovima. Istovremeno, slobodni predstavnici znaka odjednom će se osetiti potpuno neprimetnim. Odsustvo tuđeg udvaranja uticaće na privremeni pad njihovog samopouzdanja, što će dalje biti okidač za melanholično raspoloženje. Sekstil Sunca i Urana 27. juna izvršiće pozitivan uticaj tako što će kod zauzetih smiriti strasti u njihovom odnosu sa voljenom osobom i pomoći im da postignu kompromis putem kojeg će moći da izglade nesporazume, dok će slobodni imati priliku da upoznaju nekog ko će ih oduševiti svojom originalnošću, inteligencijom, ali i pažnjom koju će im posvetiti.

POSAO
Tokom prve dekade juna, zajedno sa vašim poslovnim partnerima i ostalim bliskim saradnicima intenzivno ćete raditi na novom planu i programu putem kojeg ćete želeti da poboljšate obrazac svog poslovanja. Međutim, kada Sunce 9. i 10. u mesecu bude obrazovalo izazovne aspekte sa Neptunom i Jupiterom, steći ćete utisak da se vaši i uvidi vaših kolega po mnogo čemu razlikuju. Uz sve napore, u ovom momentu sa saradnicima nećete uspeti da postignete nijedan konkretan dogovor, zbog čega nećete biti ni u mogućnosti da započnete rad na novim projektima. I druga dekada juna proći će u znaku napete atmosfere na radnom mestu, a za to ćete delimično i vi sami snositi odgovornost. Ni vi, ni vaše kolege nećete hteti da odstupite od svojih stavova, a sa jednim od njih ćete čak ući u oštriji sukob. To neće biti mudro sa vaše strane jer će se raditi o osobi koja je ipak uticajnija od vas i koja bi mogla da inicira prekid saradnje sa vama. U trećoj dekadi juna situacija će se primiriti, ali samo prividno. Tokom ovog perioda moraćete da budete posebno obazrivi jer će postojati više osoba koje neće želeti da vam se otvoreno suprotstave, a opet će pokušati da vas na neki način oštete. Pojedini će, međutim, sami odlučiti da raskinu postojeću saradnju jer će im se u međuvremenu ukazati prilika za stupanje u novu. Ipak, sam kraj meseca svim Jarčevima će biti znatno naklonjeniji, kako na poslovnom, tako i na finansijskom planu.

ZDRAVLJE
U junu mesecu, vaše zdravstveno stanje biće dosta promenljivo. Najviše tegoba možete osećati u predelu vrata, a one će biti izazvane osetljivošću grla, kao i nepravilnim radom štitne žlezde. Hormonski disbalans će se manifestovati i kroz neujednačen apetit. Nekad ćete jesti na silu jer glad uopšte nećete moći da osetite, a takođe će se dešavati da koliko god da pojedete nećete moći da se zasitite.


Vodolija 20.1.- 19.2.

Ovaj mesec proći će vam toliko brzo da nećete znati ni da li je ikada zaista počeo. Čini se da ćete se u poređenju sa ostalim horoskopskim znacima vi najbolje slagati sa predstojećim periodom. Zbog toga će vas i nevirati što će se završiti tako brzo. U sećanju će vam ostati silni razgovori sa prijateljima u kojima vam se oni obraćaju za nekakve savete i to će otprilike biti to.

LJUBAV
Početak juna ne donosi vam mnogo konkretnih dešavanja na polju ljubavi. Slobodni predstavnici znaka u načelu će biti otvoreni za mogućnost ulaska u novu emotivnu vezu, međutim zasad će se izgleda zadovoljiti i prilikama za bezazlen flert. Bilo da ste zauzeti, ili ne, tokom ovog perioda bićete vrlo društveni i raspoloženi za izlaske i ostale vidove zabave. Tako će Vodolije koje su u vezi, manjak uzbuđenja u odnosu sa partnerom, nadoknaditi redovnim druženjem sa prijateljima. Međutim, kako će Sunce 9. i 10. juna praviti nepovoljne aspekte sa Neptunom i Jupiterom, nemojte se iznenaditi ako voljena osoba počne da vam zamera da joj ne posvećujete dovoljno pažnje. Sredinom meseca, slobodnima će probuditi radoznalost neko sa njihovog posla. Radiće se o osobi koju već duže vreme poznajete, ali ćete ubrzo shvatiti da postoji mnogo toga što o njoj ne znate. Iako će vam nešto u njenom ponašanju nagovestiti da je ipak bolje da odustanete od ove priče, rešićete da joj date šansu. Zauzeti će tokom cele druge i prve polovine treće dekade meseca imati oscilacije u odnosu sa voljenom osobom. Problem će praviti vaša nedovoljna zainteresovanost i spremnost da joj se posvetite na pravi način. Istovremeno, ona vrlo lako može steći utisak da joj nešto prećutkujete jer ćete, i pored ne tako skladnog emotivnog odnosa, vi gotovo uvek biti vidno lepo raspoloženi. U poslednjoj nedelji juna shvatićete da je vreme da se angažujete kako biste povratili partnerovo poverenje. Vaš trud neće biti uzaludan. Oni koji kraj meseca budu dočekali slobodni, dobiće još jednu priliku da to ne budu. Naime, potpuno neočekivano možete sresti osobu sa kojom ćete moći da ostvarite lepu i stabilnu vezu.

POSAO
U prvoj dekadi juna, preuzećete na sebe dodatne obaveze. Imaćete visoke ambicije i bićete nestrpljivi da posao organizujete tako da u kratkom roku možete da primenite svoje nove ideje u praksi. Vodolije koje rade u oblasti umetnosti, zabave i ugostiteljstva biće posebno odlučne da naprave veliki preokret u svojoj karijeri, međutim, okolnosti će slabo kome dozvoljavati da do kraja sprovedu svoje planove u delo. Oko 9. juna, kada Sunce i Neptun budu gradili kvadrat, pojaviće se prvi problemi sa finansijama koji će bitno usporiti realizaciju vaših poslovnih ciljeva. Ovaj period biće naročito nezgodan onima koji su u međuvremenu oko sebe okupili veliku grupu saradnika i pomoćnih radnika jer će doći u situaciju da nemaju dovoljno sredstava da ih isplate. S obzirom da će vam i u nastavku meseca materijalna pitanja zadavati brige, izbegavajte bilo kakve pozajmice, a pogotovu nova ulaganja. Ukoliko radite u oblasti poslovnih usluga, tek kraj druge dekade meseca biće pogodan za započinjanje novih, odvažnih projekata. Vodolije koji su pretrpele veće finansijske gubitke, u poslednjim danima juna, biće u prilici da se povežu sa pouzdanim osobama koje će im ponuditi saradnju i ravnopravno učešće u razvijanju njihove prvobitne poslovne ideje.

ZDRAVLJE
Vaše zdravstveno stanje u velikoj meri zavisiće od toga koliko ćete uspešno, odnosno, neuspešno izlaziti na kraj sa stresom. Zbog manjka energije koji ćete naročito moći da osetite sredinom juna, naporni treninzi i bilo koji zahtevniji vid fizičke aktivnosti neće vam nimalo prijati, međutim, joga, meditacija i boravak na svežem vazduhu mogu se pokazati višestruko korisnim.


Ribe 20.2.- 20.3.

Tokom juna meseca držaćete se vrlo pristojno. Nećete osuđivati druge ljude kada se budu ponašali kako ne treba jer vam neće biti sasvim jasno zašto se tako ponašaju. Pošto ćete po starom dobrom običaju u svom kutku zvanom unutrašnji svet provesti veći deo ovog perioda svaki tuđi ispad opravdaćete realnom mogućnošću da biste i vi isto tako da znate o čemu se radi. Iako svi znaju da ne biste.

LJUBAV
Prva nedelja juna mnogim Ribama doneće lepa dešavanja na ljubavnom planu. Ukoliko ste slobodni, slučajan i vrlo prijatan susret sa osobom koja vam se, moguće, i ranije dopala, probudiće u vama želju da sa njom ostvarite prisniji kontakt. Pošto će simpatije biti uzajamne, moći ćete da se nadate pozitivnom razvoju događaja. Zauzeti predstavnici znaka će tokom ovog perioda imati veoma skladan odnos sa partnerom, prevashodno na mentalnom nivou. Činiće vam se da se oko svih važnih pitanja dogovarate brže i lakše nego inače. Međutim, krajem prve i početkom druge dekade meseca, situacija će se značajno promeniti, posebno kod onih koji su u braku, ili dužoj vezi. Odjednom ćete početi da se ponašate svojeglavo i nećete imati sluha za potrebe druge strane. Kvadrat Jupitera i vašeg vladara Neptuna koji će se odigrati 16. juna, odložiće mogućnost za ponovno uspostavljanje ravnoteže u vašem emotivnom odnosu. Istovremeno, Ribe koje su slobodne, biće sklone čas melanholičnom, čas euforičnom raspoloženju, a činjenica je da često neće imati razloga ni za prvo ni za drugo. Bez obzira na vašu pojačanu osetljivost i nedosledno ponašanje, čini se da jedna osoba neće odustajati od vas. Krajem druge i početkom treće dekade meseca bićete spremni da joj date šansu. Poslednjih desetak dana juna, zauzeti će se sa partnerom malo svađati, pa malo miriti. Iako će vaš pristup češće biti pogrešan nego ispravan, koliko toliko ćete uspeti da poboljšate kvalitet odnosa sa voljenom osobom. Ići će vam u prilog i to što ćete oboje imati dosta obaveza na poslu, pa ćete vreme koje budete provodili zajedno vrednovati više.

POSAO
U prvoj dekadi juna uglavnom ćete biti fokusirani na održavanje skladnih odnosa sa poslovnim saradnicima. Bićete vrlo kooperativni i pokazaćete spremnost da svoje mišljenje prilagodite stavu većine, međutim, ukoliko budete bili uvereni da vaše kolege u nečemu greše, suptilno ćete im skrenuti pažnju na propuste u njihovom načinu rada. Prelazak Venere u Blizance 9. juna, pomoći će vam da bolje organizujete svoje radno vreme. Ovo će posebno značiti onim Ribama koje će u ovom periodu na sebe preuzeti dodatne obaveze ne bi li ostvarile bolji rejting na trenutnom zaposlenju. Međutim, bez obzira na vašu posvećenost i zalaganje koji će biti neosporni, tokom druge dekade juna činići vam se da vaš nadređeni uopšte ne ceni vaš rad i da otvoreno favorizuje osobe koje su se već pokazale kao lošiji radnici od vas. Ipak, za pojedine neprilike koje ćete tokom juna iskusiti bićete samo vi odgovorni. Naime, itekako ćete biti skloni nepromišljenim potezima kada je reč o finansijskom segmentu posla. Gubitke ćete teško moći da izbegnete, međutim, kako se mesec bude bližio kraju, bićete sve oprezniji. Poslednji dani juna biće najviše naklonjeni Ribama koje rade u oblasti turizma i ugostiteljstva, ali i onima koje poseduju neko od umetničkih zanimanja. Ostali će zasad morati da strpljivo i pažljivo kroje svoj put ka uspehu.

ZDRAVLJE
Vaš imunitet biće u padu sve do sredine juna. Možete osećati razne, ali, srećom, ne i naročito teške zdravstvene tegobe. Pojačan apetit koji ćete imati, biće posledica blažeg disbalansa hormona. Takođe, smanjiće se vaša otpornost na prolećne alergije, a pored uobičajenih manifestacija mogući su osipi i drugi oblici iritacija na koži. Sa početkom druge polovine meseca, postepeno ćete osećati porast nivoa energije.

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>