Lepota

Ljubav

Koža bez mane uz ruzmarin! Rešite se celulita i proširenih vena!

Celulit se sastoji od staničnog otpada, masnoća i vode, a najčešće se pojavljuje na bokovima i bedrima. Dosta podseća na narandžinu koru. Koža bez mane i to pomoću biljke ruzmarin! Rešite se celulita i proširenih vena!

Koža bez mane uz ruzmarin! Rešite se celulita i proširenih vena! Svet Plus



Celulit je nažalost, čest problem, a žene su sklonije tome, čak 90 posto onih starijih od 18 godina imaju celulit. Sastoji se od staničnog otpada, masnoća i vode, a najčešće se pojavljuje na bokovima i bedrima. Dosta podseća na narandžinu koru.

Najčešći uzroci celulita su masna i pržena hrana, kao i kofein. Brojni doktori prirodnog zdravlja ukazuju na to da se celulit može ukloniti ili smanjiti na jednostavan i prirodan način, pomoću zdravih sastojaka.

Jedan od najuspešnijih anticelulit lekova je ruzmarin u alkoholu. Ova neverovatna biljka ima brojne zdravstvene prednosti, a taj lek je vrlo jednostavan za pripremu. Ruzmarin raste u baštama, šumama, a može se čak uzgajati u saksiji kod kuće ili ga mođete kupiti u najbližim biljnim apotekama ili trgovinama zdrave hrane

Ruzmarin u alkoholu će vam biti od velike pomoći kod sledećih zdravstvenih problema:

Celulit
Protiv prehlade i grip
Bol u vratu
Modrice
Problem sa cirkulacijom i proširenim venama
Sprečava gubitak kose
Bolovi u mišićima, uganuća, bolova u zglobovima,reumatizam


Ruzmarin u alkoholu i kako ga možete sami napraviti?

Potrebni sastojci:

1 grančica svežeg ruzmarina, lišće i cveće, ako je moguće
Alkohol (medicinskog alkohola, ali možete koristiti rakiju)
1 posuda od stakla (manja boca, tegla)


Način pripreme:

Možete koristiti sušeno lišće i cveće, ali neće biti isto. Ako je moguće celu biljku iseckajte na manje komadiće i stavite u posudu ili manju staklenu bocu. Prelijte sa alkoholom do vrha. Dobro zatvorite i ostavite 15 dana na tamnom mestu.

Korišćenje:

Nakon toga procediti i sipati u staklenu posudu, opet držati na tamnom mestu. Ovu dobijenu smesu od ruzmarina bi trebali koristiti za masažu nogu. Najbolje pre spavanja da deluje tokom cele noci. 

Napomena: Nemojte ovom smestom nikako čistite lice jer tome nije namenjena.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/prirodnoizdravo

Povezane vesti:


>