Region

Svet

Region

Predstava Audicija uspešna kao i pre tri decenije!

Popularna predstava  "Audicija", koja je igrana pre više od trideset godina, ponovo obara rekorde na turneji po bivšoj Jugoslaviji. Publika je sa oduševljenjem prihvatila nekadašnju glumačku postavu, koju je nagradila ovacijama i aplauzima. 

Predstava Audicija uspešna kao i pre tri decenije! Foto: Stage produkcija



Kao i pre trideset godina ova predstava izaziva ogromno interesovanje publike. U originalnoj glumačkoj postavi i sa istim scenarijem, ali sada prilagođenim današnjem vremenu "Audicija" puni dvorane širom regiona. Tri večeri je igrana u Sarajevu, u Zagrebu se dve večeri tražila ulaznica više. Zenica i Tuzla danima unapred rasprodati. U Beogradu publika ih može gledati 9. novembra u Sava Centru, a Novosađani 10.novembra u Spensu.

"Audicija“ je kultna predstava nastala u decembru 1984. godine kao deo nastavnog procesa na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni OBALA, gde je posle izvedena 150 puta. Samo par godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove “skica za lik i imitaciju”, uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, dolaze do predstave koja će postati popularna pod imenom “Audicija”.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>