Region

Svet

Region

Predstava Cimet i Vanila premijerno u Pozorištu na Terazijama (Foto)

U sredu 26. marta u 19.30h na Velikoj sceni Pozorišta na Terazijama Vesna Stanković, Milena Vasić i Dušica Novaković zaigraće u predstavi "Cimet i vanila" koju čine priče o ljubavi, strasti i čežnji iz ugla tri žene, različitih životnih priča i ljubavnih iskustava.

Predstava Cimet i Vanila premijerno u Pozorištu na Terazijama (Foto)



Njihov čarobni svet, svet koji miriše na cimet i vanilu, strast i čežnju, bol i radost življenja vodi nas kroz muzički vremeplov od pesama iz pedesetih poput "Ljubav i moda", "Mund harmonika", "Bikini sa žutim tačkicama", pa pesama "Baj, baj, baj", "Mansarda", "Moj si lilihip", "Priča jedne ljubavi". Peva se tridesetak predivnih pesama, plesači doprinose svojom čarolijom pokreta, a na publici je samo da uživa.

O svojim motivima da napiše i režira ovaj pozorišni komad, glumica Vesna Stanković kaze: "Nekako sam usput u nekom trenutku preuzela ulogu Don Kihota i neprestano se trudim da ispravim sveprisutne nepravilnosti. Velika nelogičnost je da uvek ima više devojaka zainteresovanih za glumu, a utoliko ima višestruko više muških uloga, kako u pozorištu, tako i na filmu i na televiziji. Unazad godinama pravim predstave koje pružaju glumicama sočne uloge za igranje, a ženskoja publici određenu satisfakciju jer se sagledavaju stvari iz ženskog ugla. Ovo je priča o ženama, nihovim pogledima na, naravno - odnos sa muškarcima. Paradoks je da muškarci vreme koje provode sa muškim prijateljima uglavnom troše na priče o sportu, automobilima, politici, a najmanje na priče o ženama. Žene naprotiv svoje vreme sa drugim ženama provode razgovarajući najviše o muškarcima, pa potom o ostalim stvarima. Ono što je važno je da će u predstavi podjednako uživati i muškarci i žene".



Najpoznatije muzičke numere 60-ih i 70-ih, koje se uživo izvode, pevale su najveće zvezde onog vremena: Radmila Karaklajić, Lola Novaković, Duško Jakšić, Olivera Marković, Đorđe Marjanović, Gabi Novak, Ljiljana Petrović i mnogi drugi. Kako se u tome snašla Dušica Novaković, mlada glumica koja igra u Pozorištu na Terazijama, u predstavama "Brilijantin", Čikago" , "Cigani lete u nebo", kaže:

"Godinama već poznajem Vesnu Stanković, odlično sarađujemo i lepo se družimo. Veoma se radujem svakom novom poslu sa njom jer pored toga što je izuzetno talentovana glumica, odlično piše, prepoznaje teme koje su intrigantne i zanimljive publici i zato su njene predstave uvek rado prihvaćene. Cimet i vanila je komad koji govori o muško-ženskim odnosima, o ljubavi, porodici, putovanjima, željama, svakodnevnevnim izazovima u životu, a protkan je šlagerima 50-ih, 60-ih, 70-ih godina. Sjajna ekipa, divna energija koja inspiriše u toku rada, može doneti samo uspeh ovom našem mirišljavom kabareu".

Duhovito i zabavno, lepršavo i šarmantno, u koreografijama Nebojše Gromilića, one nas uvode u svoj skriveni svet, gde je sve moguće i sve posebno. Svakidašnje i nesvakidašnje svoje doživljaje one nam dočaravaju pesmom, plesom, pričom uz pratnju pijaniste Nenada Azanjca.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>