Region

Svet

Region

Premijera pank opere "Dom za vešanje" očarala publiku u Centru "Sava" (Video)

U velikoj dvorani Centra „Sava“ sinoć je veliki broj posetilaca osvežio svoje sećanje na kultno ostvarenje „Dom za vešanje“, reditelja Emira Kusturice, na premijeri istoimene pank opere posle koje je publika na nogama aplaudirala 15 minuta.

Premijera pank opere



Magičnu ljubav Perhana i Azre u sinoćnjem muzičkom spektaklu dočarali su Stevan Anđelković i Milica Todorović, a u ulozi negativca Ahmeda Đide našao se dr. Nele Karajlić.

Čitava glumačka postavka uokvirena je ulogom bake, koju je muzički i vokalno izvela Gorica Popović, i u pratnji samo jedne kutije započela operu „Dom za vešanje“. Slobodu romskog duha u operi najbolje je opisala sama muzika za koju je odgovorna grupa „No smouking orkestra“ i sastav „Vrelo“, a violinista Dejan Sparavalo dao je svoj doprinos, kako u vokalnom tako i u glumačkom smislu. Jato gusaka koje je neprestano preletalo scenom, glumci koji su leteli i veliki broj statista u prepunoj sali neodoljivo su oslikavali Kusturičin rediteljski stil.

Dugo očekivanu pank operu u svom prvom izvođenju pred beogradskom publikom sinoć nisu propustili ni mnogi umetnici, političari, pa ni muzičari. Među prvima u Centar „Sava“ pristigli su Marinko Madžgalj sa suprugom Dubravkom Mijatović, a potom dosta kasnije viđen je i vlasnik „Delta Holdinga“ Miroslav Mišković sa suprugom.

Lepa Brena u pratnji prijateljice okupirala je pažnju prisutnih, a iznenađenje su svakako bili književnik Matija Bećković sa ćerkom Oljom Bećković. Ministri Tomica Milosavljević i Nebojša Bradić dugo su aplaudirali prvoj izvedbi opere, a nisu je propustili ni Ivana i Goran Karić, Nikola Simić, Ivan Bekjarev, Kokan Mladenović, Branka Nevestić, Saša Žika Jakšić sa suprugom Dajanom i mnoge druge javne ličnosti. Izvođenje opere „Dom za vešanje“ nastaviće se do 15. novembra u Centru „Sava“ i svi koji su sinoć propustili ovaj muzičko-scenski doživljaj biće u prilici da ga dožive u narednim danima.

Reditelj Emir Kusturica sinoć nije prisustvovao premijeri, a kako „Alo!“ saznje razlog tome je njegovo putovanje u Belorusiju gde je ugovarao koncertne aktivnosti svog benda i prikazivanje opere u toj zemlji.

"Žao mi je što se sinoć nisam poklonio publici sa mojom ekipom, ali trenutno sam u Belorusiji gde pregovaram o nastupima benda, a možda i same opere. Biće prilike da ponovo prisustvujem izvođenju „Doma za vešanje“, ali ovaj put je sada bio od primarnog značaja" - izjavio je Kusturica.

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>