Svet

Region

Razlozi zbog kojih obavezno morate pogledati film Sunčanica! (Video)

Film Sunčanica u režiji Nikite Mihalkova doživeo je svetsku premijeru u beogradskom Sava centru 6. oktobra, a samo tri dana kasnije počeo je da se prikazuje i puni bioskope širom Evrope.

Razlozi zbog kojih obavezno morate pogledati film Sunčanica! (Video) Foto: Screenshot YouTube


 
Film Sunčanica u režiji Nikite Mihalkova doživeo svetsku premijeru u prepunom Sava Centru! (Foto)
Ljubavna priča govori o mladom ruskom oficiru, koji se na brodu zaljubljuje u nepoznatu devojku, sa kojom provodi noć. Već sledećeg jutra susreće se sa bolnom činjenicom, da je njegova neznana lepotica nestala. Iako je pokušao da je zaboravi, shvata da mu je ta noć promenila život i kreće u potragu za njom, ali ono što će saznati potpuno će ga slomiti...

Glavne uloge u filmu pripale su našem mladom i talentovanom glumcu Milošu Bikoviću, ruskoj glumici Viktoriji Solovljevoj i njenom partneru Martinu Kaliti.

Nakon samo nekoliko dana otkako je film "Sunčanica" počeo da se prikazuje u domaćim i evropskim bioskopima, dobio je najbolje moguće kritike, a jedan od poznatih filmskih kritičara, Đorđe Miljušković, otkrio je zbog čega vredi pogledati ovu ljubavnu romasu, koju je režirao slavni reditelj Nikita Mihalkov.

"Jedan širok film, kao ruska duša, vrhunac emocije, ona prave, nepatvorene, opominjujuće... Priča o ljubavi i ratu, koja insistira na pitanju: "Šta nam se to desilo i zašto?". Epopeja o stradanju, koja direktno probada onim "Samo da rata ne bude", a, zapravo, skoro bez ijednog ispaljenog metka u tri sata dugom skazanju. Umetnost je to - napraviti film o ratu i njegovom besmislu, a bez prangijanja ubitačnih kuršuma, s ove ili one strane svejedno. Belogardejci, crvenoarmejci, četnici, partizani, komunisti, antikomunisti, carevi i njihova nova odela... kad jednog dana nas ne bude, ovakvi filmovi će ostati. I, pitaće nas zašto ih nismo slušali? Jeste, Mihalkov je iskomponovao muziku. Da li ćemo ostati gluvi zanavek", zaključio je poznati kritičar.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Filmovanje.com

Povezane vesti:


>