Ljubav

Style

Šta način na koji spavate govori o vašoj vezi?

Da li ste jedna od onih osoba koje čitavu noć grle partnera ili više volite da držite odstojanje? Odgovor na ovo pitanje mogao bi ukazati na vaše zadovoljstvo vezom.

Šta način na koji spavate govori o vašoj vezi? Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net



Istraživači Univerziteta u Hertfordširu (Engleska) ispitali su preko hiljadu parova o tome kako provode noć u krevetu s partnerom. 

Rezultati do kojih su došli nisu nimalo iznenađujući - parovi koji spavaju zagrljeni češće su zadovoljni vezom, nego parovi koji spavaju razdvojeno. 

Čak 86 odsto parova među kojima je manje od 2-3 cm daljine u toku noći, izjavilo je da su zadovoljni vezom, za razliku od 66 odsto parova gde svaki partner spava na svojoj strani kreveta. 

Izgleda da i fizički kontakt igra ulogu, jer je 94 odsto parova koji održavaju kontakt u toku noći zadovoljno svojim odnosom, dok je znatno manje parova koji su tokom noći držali ruke k sebi moglo da tvrdi isto (68 odsto). 

Naravno, ovo ne znači da, ako sa svojim partnerom niste bliski na taj način, treba da počnete da paničite misleći da ćete ga izgubiti, ili prestanete da se držite svoje strane kreveta - nekada je ljudima naprosto potrebno prostora. Ipak, malo maženja s vremena na vreme nije na odmet.

Viber

Autor: B.B.
Izvor: b92.net/superzena

Povezane vesti:


>