Svet

Region

Oskarovac Robin Vilijams pronađen mrtav u svom domu

Američki glumac i komičar Robin Vilijams pronađen je mrtav u svom domu u Severnoj Kaliforniji, a policija sumnja da je izvršio samoubistvo gušenjem, preneli su svetski mediji.

Oskarovac Robin Vilijams pronađen mrtav u svom domu



Robin Vilijams (63) je pronađen u svojoj kući u Kaliforniji u kojoj je živeo sa sprugom, a beživotno telo sjajnog komičara pronašla je policija.

"Borio se sa teškom depresijom", izjavila je predstavnica za štampu Mara Baksbaum i dodala: "Ovo je tragičan i iznenadan gubitak. Porodica moli za poštovanje privatnosti u ovim tužnim trenucima".

Supruga preminulog glumca izdala je sledeće saopštenje za medije: "Ja sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svet jednog od najvoljenijih glumaca i divnog čoveka. Slomljeno mi je srce. U ime porodice molim sve da poštujete našu privatnost. Ne želimo da Robina pamtite po smrti, već po smehu i radosti koju je svima pružao".

Smrt velikog glumca utvrđena je 11. avgusta u 12:02h, samo par minuta nakon što je pozvana Hitna pomoć. Vilijams je preminuo u 63. godini, a poslednji put je viđen 10. avgusta oko 22 sata. Radio je na nastavku čuvene komedije "Gospođa Dautfajer".

Robin Vilijams je sve do početka 80-ih godina bio zavisnik od narkotika i alkohola. Bio je na rehabilitaciji i uspeo da ostane "čist" 20 godina, međutim 2006. je ponovo poklekao lošim navikama. Važio je za sjajnog glumca i vanserijskog komičara. Neka od najboljih filmskih ostvarenja koja je ostavio za sobom su: "Dobri Vil Hanting", "Kapetan Kuka", "Društvo mrtvih pesnika", "Dobro jutro, Vijetname", "Džumandži", "Devet meseci" i mnoga druga. Holivud dakako ima za čim da žali.

Autor: B.B.
Foto: Guliver / Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>