Zdravlje

Ljubav

I to je moguće: Ravan stomak za samo jedan dan!

Ukoliko svoju liniju još uvek niste spremili za bikini predlažemo vam jednu efikasnu vežbu za stomak koja će pomoći vašim trbušnim mišićima da se zategnu i oslobode viška masnih naslaga.

 I to je moguće: Ravan stomak za samo jedan dan!



Voda s limunom i krastavcima podstiče topljenje masnih naslaga, baš kao i folije iz kućne radinosti. Možete ih napraviti od morske soli, zelenog čaja i kokosovog ulja.

Voda s krastavcima deluje kao prirodni diuretik

Iako dobra linija iziskuje puno truda, ravan stomak možete lako lažirati. Dan pre odlaska na plažu preporučuje se da pijete puno vode. Dehidratacija tera telo na zadržavanje vode zbog čega se javlja natečenost. Vodu možete začiniti limunom, krastavcima, nanom, đumbirom. Limun pomaže u bržem čišćenju tela, nana suzbija apetit, đumbir reguliše probavu, a krastavci deluju kao prirodan diuretik.

Folije tope masti

U bržem sagorevanju masti na području stomaka, izbacivanju toksina, viška tečnosti i u zatezanju kože pomažu folije. Tretman se priprema tako da se u dve šolje kipuće vode dodaju tri vrećice zelenog čaja, jedna kapsula vitamina E i dve kašike morske soli. Dok se mešavina hladi, pomešajte dve kašike morske soli i dve kašike kokosovog ulja pa ga umasirajte na stomak. Umočite platneni zavoj u mešavinu čaja, omotajte stomak pa dodajte sloj prozirne folije i ostavite preko noći.

Dobar san suzbija apetit

Manjak sna podstiče lučenje kortizola, hormona stresa koji se povezuje s debljanjem, naročito na području stomaka. Apetit jača što može uzrokovati višak kilograma. Najbolje je svake noći odspavati između sedam i devet sati, piše Byrdie.

Jutarnje istezanje podstiče metabolizam

Dan je najbolje započeti s malo istezanja. Vežbe joge i pilatesa pomoći će u jutarnjem treningu jer će podstaći rad metabolizma i naterati vas da pripazite na držanje. Uspravan hod za nekoliko sekundi će vizuelno "ispraviti" stomak. Posle toga sledi doručak pa još nekoliko manjih obroka tokom dana. Oni pomažu sistemu organa za varenje da stalno radi i brže prerađuje hranu, dok ga veći obroci usporavaju.

Karfiol i brokoli treba izbegavati

Dan pre odlaska na plažu ili bazen treba jesti hranu koja se ne zadržava dugo u sistemu organa za varenje. Prerađenu hranu i namirnice bogate šećerom najbolje je izbegavati kao i namirnice poput karfiola, brokolija i kelja. Bolji izbor su žitarice, šargarepa, blanširano povrće i voće koje nije bogato fruktozom poput banana, jagoda i citrusa.

Autor: J.B.
Izvor: 24sata.hr.
Foto:  patrisyu/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>