Ostalo

Sme�no

Top 13 misterija koje nikada nećemo shvatiti tokom leta avionom

Malo ko ne voli da leti, a najviše volimo, složićete se, onaj trenutak kad avion naglo ubrza i poleti, a adrenalin raste. Od tog trenutka više nas ništa ne drži čvrsto na zemlji, i u rukama smo nekih ljudi za koje ni ne znamo kako izgledaju.

Top 13 misterija koje nikada nećemo shvatiti tokom leta avionom



Međutim, jeste li znali da piloti, stjuardese i ceo svet avionskih profesionalaca od nas "običnih" putnika čuvaju tajne koje vam nikada neće otkriti...

1. Da li ste znali da od trenutka kada se maske s kiseonikom izbace imate samo 15 minuta kiseonika? To je dovoljno da pilot spusti avion na nižu visinu gde možete normalno disati.

2. Zašto uvek iz igračaka treba vaditi baterije? Ako vaša igračka slučajno počne da vibrira, neko od osoblja vas može naterati da otvorite svoju torbu. Da, ne nosite TE igračke sa sobom u prostor za putnike...

3. Stvarni razlog zašto se svetla prilikom spuštanja noću gase, je taj da se vaše oči prilagode na mrak ukoliko nešto pođe po zlu, i treba brzo da se evakuišete iz aviona.

4. Jeste li znali da munje svako malo pogađaju avione u letu iako vi to ne primetite? Joj, nismo vam to trebali reći...

5. Znate li da se WC u avionu može otključati i spolja? Nemojte misliti da se možete zaključati i raditi neke "zabranjene" stvari jer postoji veoma lak način za provaljivanje.


Autor: thaikrit/ FreeDigitalPhotos.net

6. Znate li da piloti u avionu imaju rezervnu hranu u slučaju da je jedna vrsta hrane otrovana?

7. Ukoliko se dogodi nezgoda tokom leta, većina komercijalnih aviona može da leti samo s jednim motorom.

8. Stručnog objašnjenja zašto moramo gasiti mobilne telefone i računare tokom poletanja i sletanja - još uvek nema. Biće da je neka gadna fora...

9. Stjuardesama niko ne ostavlja bakšiš? Zašto? Ako možete ostaviti bakšiš konobarici u kafani, pa možete i ženi koja brine o vašoj sigurnosti i skakuće oko vas deset sati na sedam kilometara visine!

10. Avion kom otkažu oba motora i dalje može leteti dugo vremena. Zato su sletanje i poletanje - najkritičniji deo leta.

Foto: arztsamui/ FreeDigitalPhotos.net

11. Voda u avionima je veoma prljava. Neki od aviona su stari i po 50 godina, a upravo su toliko stari i tankovi za vodu koji se gotovo nikada ne peru.

12. Zašto toaleti u avionima i dalje imaju pepeljare? Iako je zabranjeno pušenje, stručnjaci su zaključili da iako ne smeju, oni koji zapale cigaretu moraju imati sigurno mesto za gašenje te iste cigarete.

13. Zašto su pivske limenke tako prokleto malene!? 0.175 cl, pa nisu vam to kapi za oči. Nećemo da rušimo Boing ako nam date litru piva, stipse!

Autor: B.B.
Izvor: punkufer.hr
Foto: Imgur.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>