Region

Svet

Petri Cvijić ukinuta presuda, suđenje vraćeno na početak!

Petri Cvijić Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je ona u decembru 2013. godine oslobođena optužbe da je 9. januara 2012. u Vodovodskoj ulici automobilom pregazila Slobodana Bajića.

Petri Cvijić ukinuta presuda, suđenje vraćeno na početak!



Petra Cvijić se posle dve godine vraća na male ekrane
Presuda je vraćena Prvom osnovnom sudu na ponovno suđenje, uz obrazloženje da "sud nije dao prihvatljive razloge za zaključak da nema dokaza da je Petra Cvijić izvršila krivično delo“.

"Pobijena presuda je nejasna i doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka. U njoj ima mnogo nedostataka, zbog kojih se, zasad, činjenično stanje ne može prihvatiti kao pravilno i potpuno utvrđeno", navodi se u obrazloženju Apelacionog suda. Iz tog suda objašnjavaju da bi bilo dobro da se na ponovljenom suđenju sprovede i nova rekonstrukcija saobraćajne nesreće.

"Eventualna rekonstrukcija bi omogućila da se izvede pravilan zaključak o postojanju ili nepostojanju krivičnog dela koje se okrivljenoj Petri Cvijić stavlja na teret - navodi se u odluci Apelacionog suda. Vasiljka Bajić, supruga pokojnog Slobodana Bajića, kaže za Kurir da je zadovoljna odlukom Apelacionog suda i da očekuje "da će ovog puta sud presuditi kako treba“.

"Oslobađajuća presuda Petri Cvijić je pravedno ukinuta. Odluka suda u ponovljenom suđenju mora biti drugačija. Smatram da Petra treba da odgovara za smrt mog muža. Pa nije on sam sebe ubio, za boga miloga", izjavila je supruga pokojnog Slobodana i dodala , da će on konačno moći da počiva u miru, ako sud presudi kako bude trebalo.

Podsetimo, obrazlažući oslobađajuću presudu, sudija Olivera Đurić je 20. decembra prošle godine rekla da tokom postupka nije utvrđeno da se saobraćajna nesreća dogodila na način kako ju je tužilaštvo opisalo u optužnici.

Autor: J.B.
Izvor: Kurir-info.rs
Foto: Dragan Kadić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>