Region

Svet

Tanka optužnica protiv Petre Cvijić

Voditeljka RTS Petra Cvijić mogla bi da bude oslobođena krivice ukoliko sud utvrdi da je pešaka Slobodana Bajića udarila van pešačkog prelaza, kako tvrde svedoci i sudski veštak, a tužilaštvo u međuvremenu ne promeni optužnicu.

Tanka optužnica protiv Petre Cvijić



Prvo osnovno tužilaštvo tereti voditeljku da nije prilagodila brzinu i da je na pešačkom prelazu 9. januara u Vodovodskoj ulici udarila Slobodana Bajića, koji je potom preminuo. Međutim, svi svedoci i sudski veštak tvrde da se nesreća dogodila nekoliko metara pre pešačkog prelaza.

Veštak za saobraćaj dr. Stojan Stojanović utvrdio je da je Cvijićeva vozila brzinom od 50 do 57 kilometara na sat i konstatovao da je "Opel" udario u desnu potkolenicu Bajića, koji je u tom trenutku bio na 3,9 metara ispred pešačkog prelaza.

Bivši sudija Slobodan Petrić kaže za Blic da tužilaštvo "staje na tanak led".

"Ukoliko sud utvrdi činjenicu da je do nesreće došlo van pešačkog prelaza, Petri Cvijić može da se sudi za neprilagođenu brzinu, ali samo ako dođe do izmene optužnice. Tada se ispituju okolnosti da li je mogla uočiti pešaka i očekivati ga van prelaza, i to delo je znatno lakše od prvobitnog. Ako, ipak, tužilaštvo ostane pri stavu da se nesreća dogodila na pešačkom prelazu a sud utvrdi suprotno, dokazuje se da navodi iz optužnice nisu istiniti i Petra Cvijić će se naći na slobodi", objašnjava Petrić.

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>