Region

Svet

Srpska estrada podeljena zbog gej parade

Održavanje Parade ponosa 10. oktobra u Beogradu postalo je tema kojom se pokušavaju zaseniti brojni društveni problemi i silna poskupljenja koja se najavljuju pred zimu. Gej aktivisti na televiziji i po novinama uveliko propagiraju ovaj događaj, a nas je interesovalo šta o tome misle srpski džetseteri.

Ivan Ivanović: Jadni su mi oni koji ih podržavaju

"Ja sam poznat po tome da ne podržavam gej parade i da sam vrlo ekstreman u tome. Nemam ništa protiv onih koji su drugačije seksualne orijentacije, ali imam protiv njihovog javnog eksponiranja seksualne orijentacije. Još su mi jadniji ljudi s naše javne scene koji ih podržavaju putem medija... Od njih mi je muka. Ja bih radije taj 10. oktobar proveo s Palmom, bez struje i vode, nego s gejevima"!

Srpska estrada podeljena zbog gej parade


Bora Đorđević: Kitu u tur gura, to je gej kultura

"Nemam ništa protiv pedera, izvinjavam se što koristim taj stari izraz za njih, ali neka se jebu u bulju kod kuće. Kitu u tur gura, to je skroz u redu, to je gej kultura. Eto, to je moj komentar".


Jelena Kostov: Uz njih sam, al’ iz sobe

"Podržavam gej paradu i gej populaciju, jer svako u demokratskoj državi ima pravo da se ponaša slobodno i iskazuje svoje afinitete prema istom ili različitom polu. Neka svako radi šta hoće, ja ne želim nikom da sudim. Ipak, neću ići 10. oktobra na njihovu paradu, isključivo iz bezbednosnih razloga, jer već sada najavljuju moguće nerede".


Mia Borisavljević: Ja sam gej ikona

"Neću ići pošto ne pripadam toj populaciji. Nemam ništa protiv gejeva niti parade koju organizuju, samim tim mi ne smeta ni da to javno pokazuju. Istina je da u jednoj pesmi pominjem da sam gej ikona, tako da, ako budu želeli da tog dana budem s njima, naravno da ću se odazvati".


Goga Sekulić: Ne volim ono što je neprirodno

"Neću ići na gej paradu jer sam taj dan na putu, ali i da nisam, ne bih išla. Meni je to potpuno neprirodno i ne podržavam takav način eksponiranja. Imam nekoliko drugova koji su gej orijentisani i moji su odlični prijatelji. Smatram da su baš dobri ljudi, ali jednostavno ne podržavam takve stvari".


Prljavi Inspektor Blaža

Drž’te leđa uza zid
Došlo je u svetu novo doba,
hoće drugar druga da proba.
Stiže i kod nas ta parada,
10. oktobra u centru Beograda.
Neću ići, nije to za mene,
to je za one muškarce, a žene.
A i vi ovih dana načulite uši i izoštrite vid,
i obavezno leđa uza zid.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>