Ljubav

Style

Da li je ovo magična formula za brak?

Šta to nekoga čini potencijalnim supružnikom? Koji su preudslovi za stupanje u bračnu zajednicu? Kako izgledate ili kako se ponašate?

Da li je ovo magična formula za brak?



U novom istraživanju obavljenom u časopisu Social Science Research, naučnici su razmatrali pitanje verovatnoće da se neka osoba venča, tako što su analizirali tri karakteristike: fizičku privlačnost, karakternu privlačnost i ličnu negu. Ispostavilo se da ukupni rezultat, zasnovan na ova tri faktora, može da se poveže sa odgovorom na pitanje da li ćete stati ispred matičara ili ne!

Naučnici su analizirali podatke više od 9.000 ljudi, a učesnike su ocenili na osnovu ova tri kriterijuma, koristeći skalu od jedan do pet. Zaključak je sledeći: što je bio viši ukupan rezultat, veća je bila verovatnoća da će se osoba udati/oženiti.

Dakle, možemo reći da ljudi nisu baš toliko površni i važna im je kompletna slika kada razmišljaju da li je trenutni partner onaj "za ceo život". To objašnjava zašto je onaj super seksi tip sa vašeg posla, koji se ponaša kao kreten, i dalje singl.

"Rezultati su pokazale i da ove tri crte, ipak mogu međusobno i da se kompenzuju. Nedostatak jedne, može se umanjiti prisustvom druge", pišu autori studije.

Autor: B.B.
Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Naypong/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>