Ostalo

Sme�no

Virtuelna stvarnost: Sonijev projekat Morpheus ukrao svu pažnju na godišnjoj gejmerskoj konferenciji (Foto+Video)

U San Francisku je održana "Game Developers" konferencija u trajanju od četiri dana, a među brojnim najavama najviše se istakao Sonijev prototip koji je objavljen 18. marta i koji uključuje headset za virtuelnu stvarnost.

Virtuelna stvarnost: Sonijev projekat Morpheus ukrao svu pažnju na godišnjoj gejmerskoj konferenciji (Foto+Video)



Sve popularnije igrice na bazi virtuelne stvarnosti konačno dobijaju i tehničku potporu kada je headset u pitanju. Iako su mnoge kompanije iskoristile GDC (Game Developers Conference) u San Francisku kako bi predstavile svoje uređaje, očigledno je Sonijev projekat "Morpheus" privukao svu pažnju.


Foto: theverge.com

Apple planira iTunes aplikaciju i za Android uređaje?!
Na godišnjem gejmerskom događaju, koji će se ponovo dogoditi u periodu od 2. do 6. marta sledeće godine, predstavili su se i Okulus i Valve, čak je i Google imao svoje predloge, a jedan od njih bio je da se udruže gejmeri sa Androida i iOS-a. Taman kada je pre nekoliko dana najavljeno da Apple planira iTunes aplikaciju za Andorid uređaje i mnoge druge kompanije imaju ideju da bi Android i Apple u kombinaciji bili neuništivi, iako se trenutno smatraju konkurencijom. Ideja je "cross platforma" u kojoj bi iOS i Android igrači mogli da igraju jedni protiv drugih, a sve to objavljeno je od strane Google Play Game servisa.

Što se Okulusa tiče, pre godinu dana predstavio je verziju svog prvog prototipa za VR (Virtuelna realnost) headset po ceni od 300 dolara. Ovim potezom Okulus je pokazao da čak i jeftiniji VR headset može da se masovno proizvodi, a na GDC 2014 objavljeno je da je u planu i druga verzija.


Foto: ScreenShot Youtube

I dok su Okulus i Valve bili vodeći proizvođači u svetu VR tehnologije, Soni je na GDC-u preuzeo vođstvo. Kao grom iz vedra neba, Soni je prikazao projekat "Morpheus" kojim je potukao konkurenciju, a koji je predviđen za igranje igrica na Soni Plejstejšnu 4. Ipak, ako ste među gejmerima koji odmah moraju imati novi headset, razočaraćete se jer ovaj projekat neće biti završen do kraja godine. Ipak, predstavnik Sonijevog worldwide studija Shuhei Yoshida ubedio je korisnike da vredi čekati kada je predstavio ovaj headset u toku događaja pod nazivom "Vožnja kroz budućnost inovacija". "Ništa ne pruža osećaj uranjana bolje od VR-a. Virtuelna stvarnost je san mnogih gejmera još od trenutka kada je kompjuter izmišljen... Mnogi od nas u Plej Stejšnu sanjali smo o VR i šta bi on mogao da znači za društvo sačinjeno od gejmera", rekao je Jošida.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube/SIEFE!

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>