Ostalo

Smeno

Apple planira iTunes aplikaciju i za Android uređaje?!

Gigantska firma "Apple" počela je pregovore sa vodećim izdavačkim kućama i sudeći po izveštaju koji je objavio "Billborad" magazin u planu je i aplikacija čak i za Android uređaje.

Apple planira iTunes aplikaciju i za Android uređaje?!Naime, u planu je da iTunes dobije "on-demand" funkciju biranja pesama, a ako bi iTunes zaista počeo da se koristi i na Android uređajima to bi dovelo do velikih promena u svetu smartfona i tableta. Do sada je bilo sasvim jasno da Apple nema nameru da svoj softver deli sa drugim proizvođačima i sve njihove aplikacije radile su samo na iOS-u, ali se sada stvari menjaju.

"Obzirom da Google-ov rival raste mnogo brže nego iPhone,  Apple je počeo da razmišlja o dodavanju iTunes-a na Androide", rekao je izvor, a sem toga postoje i glasine kako Apple planira da napravi samostalnu iTunes radio stanicu kako bi privukao još korisnika.

Inače, poslednja godina, odnosno 2013. bila je prva godina u kojoj je iTunes zabeležio pad prodaje, pa je navodno Apple odlučio da razvije niz strategija kako bi se povratio.

Autor: M.P.
Foto: ScreenShot/Apple.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>