Ostalo

Sme�no

Pet najvećih mitova o ženama

Mnoge žene svakodnevno slušaju šta bi trebalo da urade sa svojim telom, a šta ne. Savetuju ih šta da jedu ili piju, koje vitamine da uzimaju, koliko često da vežbaju…

Pet najvećih mitova o ženama



Mnogo tih informacija žene dovodi u stanje zbunjenosti pa neke nisu sigurne ni da znaju tačan odgovor na pitanja poput onih najobičnijih: može li se zatrudneti u vreme menstruacije? ili smanjuju li antibiotici dejstvo kontraceptivnih pilula?. Evo pet mitova koji će pomoći ženama da razjasne neke stvari.

Mit 1: Ne možete zatrudneti u vreme menstruacije
Pogrešno! Vrlo je mala verovatno da ćete zatrudneti, ali mogućnost ipak postoji. Neka su istraživanja pokazala da žena može ovulirati tokom menstruacije što znači da seks u tom razdoblju može dobiti rezultati trudnoću. Oprez je, dakle, nužan!

Mit 2: Menopauza umanjuje želju za seksom
Netačno! Popratne pojave menopauze poput valunga i glavobolje mogu sprečiti ženu da se nađe u seksualnom raspoloženju, ali nema ravne povezanosti između menopauze i libida. Dakle, dame u najboljim godinama nemaju razloga za brigu.

Mit 3: Antibiotici smanjuju dejstvo kontraceptivnih pilula
Ne! Većina antibiotika nema baš nikakav uticaja na kontraceptivne pilule. Jedina razlika je rifampin koji se koristi za lečenje tuberkuloze.

Mit 4: Ženama je potrebno više sna nego muškarcima
Istina! Žene jače od muškaraca osećaju posledice nastale nedostatkom sna. Nekoliko je istraživanja pokazalo da žene koje ne spavaju redovno imaju veće šanse za probleme sa visokim krvnim pritiskom. Kod muškaraca to nije uočeno. Nije fer, ali tako je.

Mit 5: Lekar zna kada ste seksualno aktivni
Nikako nije tačno! Ljudi obično misle da himen puca prilikom prvoga seksa, ali himen zapravo svo vreme ima rupicu na sebi. Ne postoji nikakav način na koji lekar može videti ili otkriti da li je žena seksualno aktivna ili nije.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>