Svet

Region

Prognoze sve lošije: Mihael Šumaher dobio upalu pluća

Vozač Formule 1 Mihael Šumaher koji se 45 dana nalazi u veštačkoj komi usled teške nesreće koju je doživeo na skijanju u Francuskoj dobio je upalu pluća. Uzrok zbog čega se svetski šampion nalazi u ovako teškom stanju još uvek nije poznat.

Prognoze sve lošije: Mihael Šumaher dobio upalu pluća



Mihael Šumaher nije prošao test refleksa: Ne reaguje na dodir, bockanje i štipanje
Pre dve i po nedelje lekari u Grenoblu započeli su Šumaherovo buđenje i u mesto pozitivnih rezultata, prognoze su sve lošije jer je sedmostruki svetski šampion dobio upalu pluća koja ozbiljno može da ugrozi njegov život. Prema rečima direktora Urgentnog centra u Hamburgu Hajnc Petera Mekea, upala pluća može da napravi ozbiljan problem kod pacijenta u ovakvom stanju:

"Upala pluća je ozbiljna i opasna bolest jer telo ne isporučuje dovoljno kiseonika, a pacijentu koji se nalazi u stanju veštačke kome imuni sistem slabi, tako da ovakva vrsta bolesti može da uzrokuje otkazivanje organa i smrt", zaključio je Meke, a prenosi nemački Bild.

Podršku Mihaelu Šumaheru pored porodice i prijatelja pružaju i fanovi širom sveta, koji se mole za njegov oproravak, a da li će svetski šampion uspeti da pobedi najvažniju trku do sada saznaćemo u toku narednih dana koji su prema rečima lekara najkritični.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Michael Schumacher

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>