Svet

Region

Mihael Šumaher posle buđenja iz kome neće biti isti čovek (Foto)

Mihael Šumaher nalazi se u veštački izazvanoj komi posle dve operacije na mozgu, a iz bolnice saopštavaju da nakon buđenja iz kome sedmostruki svetski šampion Formule 1 neće biti čovek koji je do sada bio.

Mihael Šumaher posle buđenja iz kome neće biti isti čovek (Foto)



Supruga Mihaela Šumahera moli medije da odstupe: Novinar prerušen u sveštenika pokušao da uđe u bolnicu
"On neće biti Mihael Šumaher", rekao je specijalista za povrede mozga iz Univerzitetske bolnice u Grenoblu gde je Šumaher operisan i još uvek je na lečenju i bori se za svoj život. Lekari u Francuskoj počeli su da rade testove na 45-godišnjem Nemcu, koji se više od dve nedelje nalazi u veštački izazvanoj komi.



Nakon nesreće koju je doživeo na skijanju, Mihael Šumaher uveden je u veštački indukovanu komu, posle dve operacije koje su mu obavljene na mozgu. Uprkos hiljadama fanova koji su mu pružili podršku, i željama Šumaherovih fanova širom sveta, kao i njegove porodice, ovaj legendarni vozač nikada više neće biti isti čovek. Posle dve ozbiljne operacije na mozgu, od kojih jedna uključuje i odstranjivanje velikog dela lobanje, Mihael Šumaher se neće probuditi kao isti čovek koji je bio do sada.

Mihael Šumaher ostaje u komi, raste strah da se nikada neće probuditi
Doktor Ričard Grinvud, sa Univerzitetskog koledža u Londonu upozorio je da bi uspešan oporavak i dalje podrazumevao prilagođavanje potpuno drugačijem načinu života: "On neće biti Šumaher, biće Blogs. Njegova rehabilitacija biće uspešna samo pod tim uslovima. Veoma je teško provesti ljude kroz taj proces i učiniti da se oni pomire sa ograničenjima koje novi život nosi", rekao je Grinvud koji je sproveo istraživanje na preko 220.000 ljudi, i tvrdi da osobe sa povredama glave kao što je Šumaherova imaju tri puta veće šanse za prevremenu smrt.



Sa druge strane, Sabin Kem, Šumaherov menadžer izjavio je da se sve informacije koje nisu dobijene od njega ili Mihaelove porodice mogu smatrati nevažećim, netačnim i biti gledane kao spekulacije. Ipak, poslednja izjava koja je došla od njega objavljena je 6. januara, kada je rekao da se Šumaher nalazi u stabilnom stanju, ali on ne može tvrditi da nije u životnoj opasnosti.

Legenda Formule 1 još uvek se bori za život, nedavno su pokrenute upravo takve spekulacije da se nikada i neće probuditi iz kome, a fanovi širom sveta svakodnevno upućuju milione poruka podrške Šumaherovom timu i porodici u nadi da će se on oporaviti.

Autor: M.P.
Foto: Facebook/Michael R. Schumacher

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>