Ostalo

Sme�no

Apple izbacio iOS 7.1 beta 3: Pogledajte kakve vas novine očekuju (Foto)

Kompanija Apple izbacila je iOS 7.1 beta 3 verziju operativnog sistema, a sudeći po istoj, koja donosi niz kozmetičkih novina, čini se da se nastavlja u pravcu prilagođavanja interfejsa konačnoj verziji koja se očekuje u martu.

Apple izbacio iOS 7.1 beta 3: Pogledajte kakve vas novine očekuju (Foto)



U poslednjem apdejtu, kompanija je preradila telefonski brojčanik, slajder za isključivanje, a jasna je i tendencija zamene pravougaonih dugmića kružnim. Takođe, dodate su nove opcije za postavljanje wallpapera-a, kao i promena boje ikonica za poruke, Facetime, i druge aplikacije.

Poslednja beta verzija treća je u nizu: prva je objavljena u novembru, a odmah mesec dana kasnije i druga - beta 2. Pve dve verzije su donele takoreći zanemarljive promene interfejsa, uključujući uklanjanje opcije tamnije tastature. Sa poslednjom betom, najvidljivije izmene tiču se ispravki nekih od najčešće korišćenih ekrana ma iPhone-u.

Oni koji su povezani sa telefonskim pozivima doživeli su preobražaj dizajna, te je akcenat na sada okruglim zelenim i crvenim dugmićima na dnu brojčanika. Takođe, tokom dolazećeg poziva,  "prihvati" i "odbij" poziv su sada dugmići okruglog kružnog oblika, dok su opcije "Podseti me" i "Pošalji poruku" sada male, bele ikone iznad.



Još neke sitnije promene uključuju i to što su ikonice za poruke, telefon i Facetime sada malo manje "drečave", jasnije su uočljivi dugmići za Shuffle i Repeat opcije u Music aplikaciji, i jasnija je tastatura, odnosno tastatura je tamnija, a Shift i Backspace tasteri su istaknuti. Takođe, dodato je dugme "New" u iTunes Radio aplikaciji za lakše kreiranje radio stanica.



Naravno, sve su ovo manje-više kozmetičke promene. Ono čemu se svi zapravo nadaju, jeste da će 7.1 verzija doneti poboljšanje u smislu korišćenja softvera, koji danas u velikoj meri pati od bagova koji umeju da dovedu do toga da se telefon naprosto "zamrzne" ili čak restartuje. Inače, iOS 7.1 će biti prvo veliko ažuriranje sistema otkad je iOS 7.0 lansiran u septembru. Prema nezvaničnim informacija, neće biti objavljen pre marta, te stoji pretpostavka da će ova poslednja beta verzija dovesti do "popravke" bagova koji muče brojne korisnike.

Autor: T.I.
Foto: techcrunch.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>