Ostalo

Sme�no

Kraj softvera koji je obeležio mnoge generacije: Posle 15 godina, gasi se Winamp!

Softver uz koji su mnoge generacije odrasle i uživale uz muziku na svojim računarima, Winamp, biće ugašen 20. decembra, potvrđeno je iz kompanije AOL.

Kraj softvera koji je obeležio mnoge generacije: Posle 15 godina, gasi se Winamp!



Čuveni MP3 plejer Winamp kupljen je od strane kompanije AOL 1999. godine za 80 miliona dolara. A sada, posle 15 godina postojanja, biće poslat u istoriju! Stoga, Winamp i svi njegovi prateći servisi neće više biti dostupni za "download" nakon 20. decembra, kada je najavljeno gašenje softvera uz koji su mnoge genaracije stasavale.

U komentarima ove vesti navodi se da je Winamp bio nadjačan drugim konkurentskim sličnim softverima, kao što je, u prvom redu, iTunes. Takođe, kompanija AOL nije ulagala u njegov dalji razvoj, te je razumljivo što je došao u situaciju da je naprosto prevaziđen.

Svi nostalgičari koji ne žele da u potpunosti dignu ruke od plejera koji im je omogućio slušanje muzike u prvim danima svoga posedovanja računara, imaju još vremena da skinu njegovu poslednju verziju. Ali, bolje neka požure, jer od 20. decembra neće imati ni tu priliku.

Autor: T.I.
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>