Ljubav

Style

Koliko kalorija sagorevate tokom seksa?

Gubite li više kalorija tokom trčanja ili tokom seksa? Sigurni smo da vas ovo itekako zanima, a upravo to otkiva najnovije istraživanje.

Koliko kalorija sagorevate tokom seksa?



Kanadski naučnici sproveli su neobično istraživanje kojim su pokušali saznati šta troši više kalorija - sport ili seks? Kako bi saznali odgovor na to pitanje, seksolozi i sportski medicinari pratili su tokom jedne nedelje aktivnosti 21 heteroseksualnog para u dobi od 18 do 35 godina.

Parovi su na sebi sedam dana imali uređaje koji su merili njihovu potrošnju energije. Morali su trčati umerenim tempom 30 minuta te redovno praktikovati seksualne odnose. Rezultati su pokazali da su muškarci tokom 30-minutnog trčanja potrošili u proseku 276 kalorija, a žene 213.

Tokom 25-minutnog seksualnog odnosa gubitak kalorija je bio drastično manji - 101 kalorija kod muškaraca, a 69 kod žena. "Voditi ljubav umerenim intenzitetom zahteva više energije i napora nego hodanje brzinom od 4,8 kilometara na sat, ali ipak puno manje nego lagano trčanje", izjavio je Antony Karelis, jedan od autora istraživanja.

Zanimljivo je i da je i ovim istraživanjem jasno vidljivo da su muškarci ti koji u obe aktivnosti troše mnogo više kalorija od žena, navodi se u časopisu PLoSONE u kom su objavljeni rezultati kanadskog istraživanja.

Autor: B.B.
Izvor: Tportal.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>