Svet

Region

Umrla glumica Marša Volas, poznata kao učiteljica Edna iz Simpsonovih

Glumica Marša Volas, koja će ostati upamćena po davanju glasa učiteljici Edni Krabapl iz serije "Simpsonovi", umrla je u 70 godini.

Umrla glumica Marša Volas, poznata kao učiteljica Edna iz Simpsonovih



Volasova je imala značajnu ulogu 70-ih godina u humorističkoj seriji "The Bob Newhart Show" koja je emitovana na američkoj televiziji i koja je bila dva puta nominovana za Zlatni globus, objavio je Jahu njuz.

Umrla je od komplikacija nastalih usled lečenja od raka dojke. Iako je bolest dijagnostifikova sredinom 80-ih godina, ona je uspela da se izleči, a potom je postala istaknuti aktivista u borbi protiv raka dojke s ciljem da podigne svest kod žena o neophodnosti prevencije.

Produkcija "Simsponovih" najavila je da neće tražiti zamenu za njen glas i da će lik učiteljice Edne biti ukinut. Glumica Jerdli Smit, koja u tom serijalu pozajmljuje glas Lizi Simpson, napisala je na svom tviter profilu: "Raj je sada mnogo lepše mesto zahvaljući tebi, Marša".

Volasova je imala i manje uloge u nekoliko popularnih televizijskih američkih serija poput "Murder, She Wrote", "Bewitched", "Columbo", "The Brady Bunch" i "A Different World".

Autor: T.I.
Izvor: Beta
Foto: pdxretro.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>