Region

Svet

Region

Nova uloga: Marko Nikolić kao Ratko Mladić?!

Glumac Marko Nikolić u svom novom filmu tumačiće ulogu progonjenog generala, a koja je, kako se smatra, inspirisana poslednjim danima na slobodi haškog optuženika Ratka Mladića.

Nova uloga: Marko Nikolić kao Ratko Mladić?!



Snimanje filma "General", u režiji Gruzijca Bakura Bakuradžea, počinje ovih dana u Srbiji, a glumac kojeg televizijska publika pamti po ulogama Gige Moravca i Karađorđa, tumači lik Dejana Stanića koji se godinama skriva od haških istražitelja i živi u jednoj sobi kod rođaka.

Marko Nikolić je potvrdio za "Blic“ svoj angažman u filmu "General". "Ozbiljno se pripremam za ulogu u filmu, a više o svemu govoriću na regularnoj konferenciji za štampu", kazao je Marko Nikolić.

Iako producenti ističu da to nije film o Ratku Mladiću, koincidencija je više nego očigledna. "To nije film o generalu Ratku Mladiću, ali jeste inspirisan i Mladićem i svim generalima koji su bežali od Haškog tribunala", kaže koproducent ovog projekta Miroslav Mogurović.

Reditelj Bakur Bakuradže je prvi put došao u martu u našu zemlju u potrazi za lokacijama i likovima koji bi glumili u filmu. Na kraju je odlučeno da film bude sniman na teritoriji Beograda, Valjeva i okoline, na Divčibarama i na Fruškoj gori.

Radnja filma smeštena je u podrume gde se general skrivao, u planine gde su ga saradnici tajno prevezli zbog lošeg zdravstvenog stanja, te u kuću strica progonjenog generala na kraju sela.

Autor: T.I.
Izvor: Blic
Foto: južnasrbija.info, screenshot tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>