Lepota

Ljubav

Namirnicama protiv bora

Lice je onaj prvi deo tela žene na kojem se očitavaju njene godine. Stoga, čim uđe u tridesetu godinu, svaka žena celokupan svoj arsenal usmerava protiv jednog neprijatelja - bora.

Namirnicama protiv bora



Mnogo novca se troši na raznorazne kreme i tretmane s kojima se nastoje izbrisati godine sa lica. Ali, glavni sastojci kojima se može doakati glavnom neprijatelju svake žene mogu se naći i u nekim osnovnim namirnicama koje su, za razliku od nekih krema, svima dostupne. Dakle, kako biste usporile starenje kože, jedite ove namirnice ili koristite proizvode koji ih sadrže.

Šargarepe, breske, kajsije
Narandžasto voće i povrće odličan je izvor beta karotena koji se pretvara u vitamin A i pomaže kod problema suve kože i kože koja se peruta, te smanjuje vidljivost bora. 

Paradajz
Ishrana koja uključuje paradajz, koji obiluju antioksidansom likopenom, pomaže organizmu u sprečavanju oštećenja kože izazvanog UV zračenjem, i to za čak 30 posto. 

Masline i maslinovo ulje
Ova osnova mediteranske prehrane sadrži antioksidanse poput vitamina E koji štiti od uticaja slobodnih radikala, te hidratizuje organizam.

Trešnje, nar, borovnice
Istraživanja pokazuju da antioksidansi u ovom voću sprečavaju uništavanje kolagena i štite kožu od nastanka bora. Ono takođe obiluje vitaminom C koji je povezan s manje bora i manje suvom kožom.

Autor: M.P.
Izvor: ordinacija.hr
Foto: wwrl1600.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>