Zdravlje

Ljubav

5 trikova da preko noći izgledate mršavije

Koliko vam se puta desilo da nakon izvesnog vremena dobijete želju da obučete svoje omiljene farmerke i jedva ih zakopčate?

5 trikova da preko noći izgledate mršavije



Ne brinite, niste se ekspresno ugojili, već je reč o nadutom stomaku za koji je najčešće kriv vaš probavni sastav. Donosimo 5 trikova uz pomoć kojih ćete se preko noći osećati mršavije.

1. Početak dana

Osećaj tromosti i pospanosti s kojim se budimo ima i vaše telo i zato dan treba započeti s ukusnim budilicama - celim žitaricama. Pomešajte jogurt, probiotik ili mleko sa pahuljicama napravljenim od celih žitarica ili se odlučite za dobitnu musli kombinaciju žitarica i suvog voća. Ovakav je doručak prepun vlakana i minerala koji će razbuditi vaš metabolizam i ubrzati probavu.

2. Povrće

Iako je sveže neobrađeno povrće vrlo zdravo, ono može izazvati nadutost. Omiljene namirnice poput šargarepe, poriluka, paprike ili kupusa umesto kao svežu salatu bolje pripremite blanširane ili kratko izdinstane. Tako pripremljeno povrće neće izgubiti nutritivne vrednosti, biće bogatijeg ukusa i telo će ga lakše probaviti.



Foto: beautytipsmart.com

3. Začini

Želite li da preko noći ostanete bez stomaka, na kratko zaboravite na ljute začine. Crni biber, ljute papričice i umake od kojih vam se crvene oči zamenite s meditaranskim začinima poput bosiljka, ruzmarina i origana. Ljuti začini izazivaju pojačano lučenje želudačne kiseline što može iziritirati želudac, ali i creva i izazvati nadutost.

4. Hidratacija

Neki će pomisliti kako ispijanje velikih količina vode puni stomak i samim ga tim povećava, no voda je vaš najbolji prijatelj. Telo koje je hidratizovano radi bolje i brže, a to se odnosi i na probavu. U čašu vode dodajte vrlo malo naribanog đumbira, što će dodatno razbuditi vaš probavni trakt.

5. Veštački zaslađivači

Veštački zaslađivači poput sorbitola, ksilitola ili manitola koji se nalaze u piću, žvakaćim gumama i kolačima možda jesu zdraviji od rafiniranog šećera, ali se zato teško probavljaju pa takođe izazivaju nadutost. Želite li zasladiti neki napitak radije uzmite kašičicu meda, sirupa agave ili kokosovog šećera.

Autor: B.B.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: womenshealthmag.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle


>