Zdravlje

Ljubav

Narodni lek eliminiše mast iz jetre! (RECEPT)

Ukoliko imate masnu jetru, ovaj narodni lek eliminiše mast iz jetre! Redovno konzumiranje će očistiti vaša creva, jetru i poboljšati vam vid.

Narodni lek eliminiše mast iz jetre! (RECEPT) Foto: Freepik





Starenjem se mnoge funkcije tela usporavaju, što može izazvati probleme poput začepljenja creva i gubitka vida. Ponekad se mast može nakupiti u jetri, što može biti štetno po zdravlje. Na sreću, postoji jednostavan narodni lek koji može pomoći u ovim slučajevima - cvekla.

Ona može da eliminiše mast iz jetre, spreči začepljenje creva i poboljša vid.

Ljudi je često koriste za lečenje anemije i jačanje kardiovaskularnog sistema, jer je bogata gvožđem i poboljšava cirkulaciju. Cvekla sadrži dva retka sastojka, betain i triptofan, koji smanjuju stres, umiruju nerve, i imaju antiupalna i antioksidativna svojstva, čineći je idealnim saveznikom protiv karcinoma.

Ovo povrće se obično konzumira sirovo kao salata - evo kako možete napraviti super zdravu salatu od cvekle koja će poboljšati vaše zdravlje:


Potrebni sastojci:

2-3 cvekle
2 luka
maslinovo ulje
sirće
prstohvat soli




Uputstva za pripremu:

Oljuštite cvekle i kuvajte dok ne omekšaju, zatim ih isecite na komade i stavite u posudu.




Foto: Freepik




Napomena: 
Cvekla ne mora biti potpuno skuvana i mekana. Može se kuvati samo desetak minuta. Naravno, ako je tako, biće tvrda, ali možete je i sitno narendati. Ponovite isti postupak sa lukom, dodajte ga u posudu, zatim dodajte malo ulja, soli i sirćeta, i poslužite ukusnu salatu.

Redovno konzumiranje će očistiti vaša creva, jetru i poboljšati vid.

Kao što možete videti, cvekle su veoma hranljive i zdrave, pa bi trebalo da postanu deo vaše ishrane i redovno obavljajte lekarske preglede.

Možda vas interesuje:
Najnesrećniji mesec, prema vašem horoskopskom znaku!
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>