Region

Svet

X Faktor Srbija: Prva audicija 20. avgusta u Budvi!

Za sve spremne da svojim glasovnim mogućnostima i harizmom fasciniraju region - prva audicija za jedno od najpznatijih muzičkih takmičenja X Faktor Srbija.

X Faktor Srbija: Prva audicija 20. avgusta u Budvi!



Dan D se približava - prva audicija za jedno od najpopularnijih svetskih muzičkih takmičenja, "X Faktor", održaće se u Budvi, 20. avgusta. Sledi potraga za kandidatima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Skoplju, Banjaluci i Sarajevu, a emitovanje počinje u oktobru na Pinku.

Organizatori očekuju više od 10.000 prijavljenih kandidata. Mirko Vukomanović, glavni muzički producent X Faktor Srbija, njima savetuje da dobro razmisle sa kojom će se pesmom predstaviti žiriju.

"Veoma je važno da izaberu pesmu koja je poznata i nije prezahtevna. Ne treba da pokušavaju da impresioniraju žiri neverovatnim glasovnim mogućnostima, jer postoji opasnost da, zbog treme, promaše tonalitet. Najbolje bi bilo da otpevaju pesmu solidne težine u kojoj se osećaju sigurno. I bez treme", kaže Vukomanović.

Takmičari će biti podeljeni u četiri grupe: mlađi od 16 godina; 16-28 godina; više od 28 - takozvana druga šansa i grupe (čini ih nekoliko kandidata). Upravo ovoj poslednjoj kategoriji, Vukomanović savetuje da spreme koreografiju, koja za soliste nije neophodna. Takmičari će pevati a kapela ("na suvo"), ali mogu doneti i svoje matrice. Ono što je, ipak, najvažnije, kandidati ne mogu naučiti.

"Dobar glas je, naravno, neophodan, ali tražićemo element više, takozvani iks faktor. Gledamo stav, komunikaciju, ekstrovertnost. Da biste bili zvezda, neophodno je da ste egzibicionista", jasan je Vukomanović.

Ono što je za sada još nepoznanica jesu članovi žirija. U medijima se u proteklom periodu spekulisalo da bi to mogli biti Severina, Jelena Rozga, Kiki Lesendrić, Dino Merlin, Sergej Trifunović, Seka Aleksić. Vukomanović kaže da je žiri već odabran, kao i da će njihova imena biti uskoro otkrivena.

Izvesno je da oni neće ocenjivati kandidate u ovoj, prvoj fazi, već će se "premijerno" pojaviti na audicijama koje se snimaju, a održavaju se od 7. do 11. septembra u studiju u Šimanovcima.

Autor: I.M.
Izvor: Novosti
Foto: Fox.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>