Ostalo

Sme�no

Windows 8.1: Povratak Start dugmeta i omogućena podrška 3D štampača! (Video)

Mikrosoft je predstavio prvo poboljšanje za svoj operativni sistem Windows 8, u kome se pobrinuo za neke od glavnih problema koji su smetali korisnicima.

Windows 8.1: Povratak Start dugmeta i omogućena podrška 3D štampača! (Video)



Mnogi su se složili da je Windows 8 odličan za touch screen uređaje, međutim izuzetno nepraktičan za korisnike koji idalje koriste miš. U verziji 8.1 pobrinuli su se da korisnik može da modifikuje, rasporedi po želji ili čak "preskoči" početni "live tile" ekran, koji je u obliku pločica i nezgodan za navigaciju mišem i odmah prikaže desktop.

Takođe, Mikrosoftovi dizajneri su reagovali na žalbe korisnika i vratili "Start" dugme. Nedostatak ovog dugmeta ostavilo je korisnike bez referentne tačke, a pomeranje miša u gornji desni ugao ekrana jednostavno nije bilo praktično.

Mikrosoft je takođe najavio zvanične "Facebook" i "Flipboard" aplikacije, koje obećavaju da budu veoma popularne kod krajnjih korisnika. Nova verzija će takođe imati ugrađenu podršku za 3D štampače, što nas ostavlja u nadi da inžinjeri Mikrosofta znaju nešto što mi ne znamo, te da će ti uređaji uskoro biti lako dostupni široj javnosti.

Opšti izgled Windows 8.1 verzije je sličan klasičnom Windowsu 8, ali nudi više opcija za personalizaciju radnog okruženja kako bi korisnici mogli da modifikuju sistem po svojoj želji.

Od prvog poboljšanja ne treba očekivati puno, te se i ovaj put Mikrosoft pozabavio samo najosnovnijim problemima i "šminkom", ali i definitvno pokazao da sluša primedbe korisnika i da je na pravom putu. Prikaz novih mogućnosti Windowsa 8.1 možete pogledati ovde.



Autor: I.M.
Foto: Printscreen Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>