Region

Svet

Saška Janković i Ivan Petrović u humanitarnoj akciji za decu iz prihvatilišta: Pokaži srce! (Foto)

Dvorište osnovne škole "Veljko Dugošević", jedno od najuređenijih u Beogradu, u subotu 25. maja poslužilo je održavanju Humanitarnog bazara pod sloganom "Pokaži srce!" za decu u prihvatilištu.

Saška Janković i Ivan Petrović u humanitarnoj akciji za decu iz prihvatilišta: Pokaži srce! (Foto)



Akciju su inicirali učenici, a iza njegove pripreme i organizacije zajednički stoje roditelji škole, školski kolektiv, GO Zvezdara, ali i društveno odgovorni privredni subjekti, među kojima su: Societe Generale Banka, Škola stranih jezika Livingston, Štamparija BAST, English Book, Kreativni Centar.

Pozivu učenika koji su delili letke u blizini svoje škole odazvao se i veliki broj građana. Školske klupe poslužile su kao tezge za knjige, filmove, slagalice, plišane i druge igračke, ali i dečije rukotvorine: nakit, čestitke, dekorativni magneti od kamenja, kestenja… U "igrama bez granica" zajedno sa vršnjacima iz ove škole takmičila su se i deca iz Prihvatilišta.



Organizovane su i vašarske igre, sumo rvanje, pucanje iz pištolja sa vodom, a cene su bile simbolične. U dvorištu škole instaliran je i mini kafić gde su se prodavali kafa, sokovi, slane i slatke poslastice koje su prepremili roditelji. Za učesnike i pobednike u igrama obezbeđene su vredne nagrade, a svaka ulaznica učestvovala je u lutriji.



Pozivu organizatora odazvali su se i finalisti Prvog glasa Srbije, Saška Janković i Ivan Petrović koji su izazvali ovacije i pomogli u izvlačenju lutrije.

Direktorka Prihvatilišta Danijela Stajković uručila je direktorki škole Vesni Ćirović Zahvalnicu. Od ostvarenog prihoda (74 000 dinara) Prihvatilištu će po uputstvima sa njihovog sajta, gde se redovno ažuriraju informacije, biti kupljene neophodne stvari dok su preostale igračke, knjige, školski pribor odnešene u njihove prostorije.



Autor: B.B.
Foto: Facebook/Roditelji Zvezdare

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>