Ljubav

Style

Zašto uspešne žene teško dolaze do partnera?

Opšte je poznata priča da se muškarci plaše uspešnih žena koje su ostvarile svoje karijere, pa su one često same i neostvarene u ljubavi, ali muškarci nisu jedini krivci za ovu situaciju.

Zašto uspešne žene teško dolaze do partnera?



Prema mnogim studijama i analiziranjima muško-ženskih odnosa potvrđeno je da muški rod ima problem sa ženama koje su uspešne u svom poslu i malo njih može podneti da žena u kući doprinosi više. Činjenica da je njena plata veća jako vređa njihov ego i status "glave porodice", a prema drugim istraživanjima pokazano je da i pre samog stupanja u vezu sa ženom koja je uspela u karijeri muškarci imaju "blokadu". Njihova ideja je da su uspešne žene preopterećene poslom i da ih neće primetiti od silnih obaveza, pa im je samim tim prilaženje mnogo veći izazov jer se unapred boje odbijanja.

Sa druge strane i žene same doprinose ovom utisku. Prezaposlene pripadnice lepšeg pola su mnogo više pod stresom od onih koje rade umereno pa se "vorkoholičarkama" na licu vidi da su izmorene, a samim tim su manje privlačne muškarcima.

Prema najnovijim studijama prilikom stresa oslobađa se hormon stresa - kortizol, koji utiče na izgled lica. Muškarci koji su ocenjivali izgled žena samo na osnovu lica pokazali su svojim odgovorima da su im žene koje nisu opterećene poslom mnogo privlačnije.

Žene, zastanite i odmorite, a čak i kada morate da preterate sa poslom imajte u vidu da će vam se stres ocrtati na licu. Kako bi prisvojile nekog muškarca potrebno je samo da izbegnete nerviranje, a i da ne izgledate nedostupno u njihovoj blizini.

Autor: M.P.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>