Ostalo

Sme�no

Aneli Rufes otkrila ključ srećnog braka

Aneli Rufes, autor više knjiga i mnogih članaka za časopise i publikacije, poput "San Fransisko kronikla" i "Boston glouba", bavila se u poslednje vreme istraživanjima o uspešnom braku.

Aneli Rufes otkrila ključ srećnog braka



Otkrila je da, statistički govoreći, ključ srećnog braka može biti u polu dece koje bračni par ima, u nivou testosterona ili, na primer, u poreklu partnera. Nedavno istraživanje pokazalo je da ljudi koji se na fotografijama iz detinjstva smeše imaju manje izglede za razvod od ostalih. Jedno drugo istraživanje je pokazalo da šanse za razvod kod koreografa i plesača dostižu 43 odsto, dok su kod matematičara svega 19 odsto.

Aneli Rufes je u izučavanju istraživanja o uspešnom braku i razlozima razvoda došla do nekih veoma interesantnih brojki. Otkrila je istraživanja koja pokazuju da kod žena koje se udaju pre 18. godine šanse za razvod iznose 48 odsto, a kod bračnog para koji ima dva sina one iznose 36,9 odsto i da rastu na 43,1 odsto ukoliko ima dve devojčice.

Ako neki muškarac ima nizak nivo testosterona, njegove šanse za razvod veće su za 43 odsto nego kod muškarca sa visokim nivoom tog hormona, ako neka žena oboli od raka, izgledi da će njen brak propasti šest puta su veći nego ako od iste bolesti oboli njen muž.

Žena koja radi u vojsci ima 250 puta veće šanse za razvod od muškarca, takodje zaposlenog u vojsci. Najmanja opasnost od razvoda braka postoji kod poljoprivednika i ona iznosi tek 7,6 odsto, navela je Rufesova, preneli su strani mediji.

Viber

Izvor: Svet Plus


>