Region

Svet

Region

Vodimo vas u bioskop: Vrela srca za najbrže (Video)

U saradnji sa distributerskom kućom Tuck, portal i radio Svet Plus vam ovog četvrtka poklanjaju dva puta po dve karte za današnju premijeru filma "Vrela srca" koji se prikazuje u beogradskom bioskopu "Tuckwood", sa početkom u 17 časova.

Vodimo vas u bioskop: Vrela srca za najbrže (Video)



Budite brzi jer prvo dvoje koji svoje ime, prezime i broj telefona pošalju na mail [email protected] idu popodne u bioskop.

Vrela srca su nastala kao kratka priča objavljena na internetu. Kada se publika zainteresovala za nju, mladi pisca Isak Merion, odlučio se danapiše roman, a ubrzo je stigla i ponuda za film. Pisac istražuje sivu zonu, u kojoj ljudsko biće postaje zombi, a onda se ponovo vraća svojim ljudskim korenima.

Nakon što jedan zombi stupi u vezu s devojkom jedne od svojih žrtava, njihov odnos pokreće niz dešavanja koja bi mogla da promene svet neživih. “Vrela srca” su zanimljiv način interpretacije jedne klasične ljubavne priče, koja pokazuje kolika je zapravo moć jedne veze. Posle zombi epidemije, R, veoma neobičan zombi nailazi na Džuli, devojku koja je preživela i spašava je od narednog napada. Džuli u R prepoznaje nešto posebno i njih dvoje zajedno u svojoj različitosti pokušavaju da prežive.

”Dobar deo filma ja komuniciram kroz pokrete. Ideja da ne možete da kažete ono što mislite je bila veoma uzbudljiva za mene”, kaže protagonista filma, Nikolas Holt.

Uloga lepe Džuli pripala je mladoj glumici iz Australije, Terezi Palmer, kojoj ovo nije prvi film sa obilatom akcijom, tako da se na setu nije osećala kao potpuni novajlija i koja o svom liku kaže:

”Ona je ratnik. Ona je snažna i ima neverovatnu energiju. Ima dobar duh i veliko srce. Ali ona je nesrećna i stvari koje se dešavaju oko nje nisu joj najjasnije. Majka joj je ubijena od strane zombija. Međutim, kada sretne R, on joj udahnjuje život i ona ponovo shvata šta znači živeti i nadati se, što je zaista divna stvar.” Ona dodaje da joj je u toku snimanja od velike pomoći bila odlična kaskadersak ekipa, sa kojom je vežbala pred svako snimanje.

”Nismo imali mnogo vremena za vežbu, ali sreća da sam ponešto naučila u predhodnom filmu.”

Džulinog hladnog i strogog oca, Generala Gridžija, glumi Džon Malkovič. Filmadžije kažu da u ovoj ulozi nisu mogli da zamisle drugog glumca. Džulin otac je zadužen za istrebljenje grupe kojoj njegova ćerka počinje da pripada. I veći deo filma oni su na suprotnim stranama.

“Najviše mi se sviđaju dvaglavna lika i priča koja se između njih razvija. Lik R je dobro napisan i jedinstven je. Veliki broj tinejdžera se oseća usamljenim. Ovo ostvarenje je više objašnjenje toga, nego što spada u krvavi horor film”, zaključuje Malkovič.

A filmski stvaraoci dodaju da muškarci mogu uzeti devojke pod ruku, odvesti ih u bioskop i u živati u filmu o zombijima, u Vrelim srcima.



Autor: S.P.
Foto: Tuck

Viber

Izvor: Svet Plus


>