Region

Svet

Ja imam talenat: Odabrani prvi finalisti Katarina Kovačević i orkestar Harmonika (Video)

Čast da ove godine prvi otvore polufinale imali su čak 36 harmonikaša OŠ "Aleksa Šantić" iz Ugljevika iz Republike Srpske koji su na audiciji oduvali i publiku i žiri. Iako je bina daleko veća nego prethodne godine, ponovo je mala za sve njih i njihove bravure.

Ja imam talenat: Odabrani prvi finalisti Katarina Kovačević i orkestar Harmonika (Video)



Čitavo prvo finale posvećeno je srpskoj tradiciji, a osim narodnih kola koja su izveli mladi harmonikaši čuli smo i Duja Bend, hipnotične tamburice iz Vojvodine, etno karate u izvođenju karate kluba Nipon,  Božanu i Nemanju iz Kozarske Dubice, Igora Stojkovića koji je još jednom pokazao da ples može da zameni hiljadu reči.

Tu je i atraktivna ženska plesna grupa iz Banja Luke City Jazz, mlađa i lepša verzija srpske Suzan Bojl, Katarina Kovačević, Milan Nikolić koji je svoju ljubav jednoj posebnoj osobi demonstrirao na samo njemu svojstven način na sceni.

Pravila su izmenjena u odnosu na prethodnih devet nedelja, kada su samo Ivan Bosiljčić, Ivan Tasovac i Nataša Ninković birali ko prolazi dalje, pa se sada pita i publika. Učesnik sa najvećim brojem glasova publike ide direktno u finale, dok drugog finalistu bira žiri, od dvoje preostalih, drugog i trećeg po broju glasova. Orkestar Harmonika dobio je najveći broj SMS glasova, a žiri je između Katarine Kovačević i Dua Duja odabrao Katarinu. Za tamburaše je glasao samo Bosiljčić.





Članovi žirija složili su se da je izabrati 40 od "oko 120" ljudi koji su dobili po dva ili tri "da" bio jedan od najtežih zadataka koje su imali u životu. Šou "Ja imam talenat" ide dalje, a već naredne nedelje saznaćemo nove finaliste.

Autor: S.P.
Izvor: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>