Svet

Region

Katrin Denev brani kolegu Depardijea

Francuska glumica Katrin Denev žučno je branila Žerara Depardijea, u otvorenom pismu datom na uvid lokanim medijima, nazivajući verbalne napade na svog kolegu delima "sitnih duša".

Katrin Denev brani kolegu Depardijea



Njena odbrana usledila je pošto je francuska filmska legenda Brižit Bardo, takođe, stala u odbranu Depardijea, koji je jedan od vodećih francuskih glumaca sa ulogama u oko 170 filmova, prenosi AFP.

Potez 64-ogodišnjeg glumca da se preseli u Belgiju premijer Francuske Žan-Mark Erno je opisao kao "patetičan" dok je još jedan popularni francuski glumac Filip Toreton javno optužio svog kolegu da se "duri kao dete na igralištu".

Denev, čija je karijera duga skoro pola veka, zapitala je Toretona odakle mu pravo da napada velikog francuskog filmskog glumca.

Ona je u pismu Toretonu navela da se njen bes rodio "kada je on počeo da napada glumca bez razmišljanja".

"Vi ste ljubomorni na njegov fizički izgled i talenat!", dodala je ona.

"Šta biste uradili da ste se našli u 1789. godini", rekla je ona aludirajući na Francusku revoluciju u kojoj su kralj i kraljica uz još desetine hiljada značajnih aristokrata i članova buržujske klase ubijeni.

Denevova se, takođe, osvrnula i na premijerovu opasku ocenivši da te reči nisu prikladne premijeru.

Bardo, koja se sklonila od očiju javnosti i govori samo o pravima životinja, branila je svog kolegu Depardijea rekavši da je on bio "žrtva nefer progona".

Depardije je prošle nedelje zapretio da će se odreći francuskog pasoša i preseliti u Belgiju u znak protesta zbog odluke socijalističke vlade da poveća porez bogatima.

Autor: S.P.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>