Region

Svet

Region

Nele Karajlić nepoželjan u Sarajevu

Ovih je dana pokrenuta inicijativa da se Nele Karajlić proglasi nepoželjnim u glavnom gradu BiH zbog novih "Nadrealista".

Nele Karajlić nepoželjan u Sarajevu



Inicijativu su pokrenuli članovi opštinskog veća grada Sarajeva iz redova SDA Alije Izetbegovića, a gostujući u jednoj emisiji član ove stranke Džemo Tucaković naveo da će predlog staviti pred ministra kulture Kantona Sarajevo Ivicu Šarića, koji je nedavno u Sarajevu zabranio nastup folkera Ćeme i Milene Ćeranić.

"Ne može neko ko veliča nacionalizam i zločine u svojim nazovihumorističkim emisijama biti poželjan. Upravo zbog takve ideologije se i desilo sve ružno na ovim prostorima", rekao je Tucaković, a prenosi "Kurir".

Karajlića ova inicijativa nije iznenadila niti povredila. I sam je više puta istakao da više nikada neće kročiti u Sarajevo.

"Bojim se da taj gospodin nije pogledao emisiju, jer u njoj nema ničeg što on pominje u svojoj izjavi. A to da sam nepoželjan jasno mi je još od 1992. Baš kao što je nepoželjno i 200.000 ljudi koji dele moju sudbinu. 'Nadrealisti' koje sada radimo zrače vedrinom i dobronamernošću i niko neće naći ništa uvredljivo u njima", rekao je Nele Karajlić.

Autor: B.B.
Izvor: Mondo, Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>