Region

Svet

Region

Film Pijev život od 18. decembra u bioskopima (Video)

Prvi 3D film Anga Lija "Pijev život" premijerno će biti prikazan 18. decembra u domaćim bioskopima.

Film Pijev život od 18. decembra u bioskopima (Video)



Ovu uzbudljivu avanturu koja govori o velikim idejama - veri, nadi i borbi za opstanak, kritičari i mediji već svrstavaju među glavne favorite za predstojeću dodelu Oskara. Džejms Kameron je film ocenio kao remek-delo, koje osim sjajne filmske veštine krasi i odlična upotreba treće dimenzije.

Film je zasnovan na istoimenom romanu poznatog kanadskog pisca Jana Martela, i prati magično epsko putovanje mladića iz Indije, Pija. Nakon brodoloma tankera koji je između ostalog, prevozio i divlje životinje, Pi uspeva da se popne na čamac u kome se nalaze bengalski tigar i zebra. Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom.

Ang Li je američki reditelj tajvanskog porekla. Li je režirao veliki broj raznovrsnih filmova, kao što su: „Razum i osećajnost“, „Hulk“, „Pritajeni tigar skriveni zmaj“, „Planina Broukbek“. Ang Li je osvojio brojne nagrade u svojoj karijeri, među kojima je i Oskar za najbolju režiju, upravo za film „Planina Broukbek“. On je prvi reditelj azijskog porekla koji je dobio ovu prestižnu nagradu. „Pijev život“ je njegov prvi film u 3D-u.

Pija Patela igra debitant, sedamnaestogodišnji Suraj Šarma, koga je Ang Li izabrao na audiciji među 3. 000 prijavljenih kandidata. Osim Šarme, u filmu igraju i Žerar Depardje, Tabu i Adil Husein. Odraslog Pija igra Irfan Kan, poznat po ulozi policijskog inspektora u filmu „Milioner iz blata“.

Pogledajte trejler za ovaj film kao i video sa snimanja i razgovor sa Džejmsom Kameronom o filmu:





Autor: S.P.
Foto: MCF

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>