Region

Svet

Prvi glas Srbije: Od 170 takmičara dalje prošlo samo 24! (Video)

Ove nedelje "Prvi glas Srbije" prešao je na novu etapu takmičenja za prestižnu titulu. Krug je već uveliko sužen, a eliminacije se nastavljaju.

Prvi glas Srbije: Od 170 takmičara dalje prošlo samo 24! (Video)



Naime, jedan deo takmičenja se završio, odabrana je nekolicina najboljih. Takmičari koji u prethodnim emisijama nisu propali kroz rupu nalaze se u prostorijama Doma garde Vojske Srbije, gde su u veseloj atmosferi tražili svoje mesto pod suncem. Nadaju se prolasku, a sudeći prema veličini i broju kofera, mnogi planiraju ostanak u emisiji.



Nakon kratkog podsećanja kandidata koji su prošli prvi krug, nastavlja se borba za prvi glas Srbije. Prvobitan cilj je da od izabranih 170 takmičara ostane njih 36. U ovom segmentu takmičari imaju samo 30 sekundi da pokažu šta znaju. Još uvek bezbrižni, imaju priliku da se upoznaju malo bolje, a neke je umor već savladao. Nadaju se najboljem. Žiri ih je dočekao u svečanoj sali i došao je trenutak kada će im saopštiti naredni zadatak. Vladi Georgievu je pripala čast da ih prvi pozdravi, čestitao im je uz poruku da svi mogu biti najbolji. Aleksandra Radović im je savetovala da dobro razmisle o pesmi koju će pevati, jer ovoga puta nemaju drugu šansu. Saša Milošević Mare je objasnio da svi imaju podjednake uslove, nakon čega je izjavio da mu deluju sigurni u sebe i očekuje da upravo to i pokažu, zbog čega su neki kandidati sada još više bili zbunjeni i preplašeni.



Ulaskom takmičara raste napetost i tenzija. Takmičare posmatraju ostali kandidati u čekaonici. Neke je strah žirija, međutim svi se trude da pokažu najbolje što znaju. Od 170 kandidata nisu svi iskoristili vreme da se pripreme za večerašnji nastup. "Ne morate da umrete kad dođete ovde, nismo strogi, samo nemamo mnogo vremena. Čujemo odmah ko šta radi", poručio im je Vlado. Nekolicina kandidata je ponovo uspela da nasmeje žiri. Neki su požurili sa izlaskom pred njih, a nekima - kako je rekao Mare, nije trebalo ni ozvučenje. Da li će žiri uzeti u obzir dobar duh takmičara, videćemo.



Neki kandidati su uspeli, neki nisu. "To će nažalost biti mera uspeha za nas, i mera neuspeha za njih", izjavio je Mare. Nakon što su se svi kandidati predstavili u 30 sekundi, usledio je trenutak kada svaki član žirija mora da odabere 12 takmičara koji će proći dalje. Nema sumnje da je žiri na mukama, a Mare je prokomentarisao da ove godine, za razliku od prošle, ima malo boljih muških pevača. Kome je teže - ziriju ili kandidatima, teško je reći. Aleksandra je izjavila da zaista ima dobrih pevača, dok će se Vlado truditi da uzme što umerenije osobe, spremne na poraz i ispadanje. Prvi sa odabirom kandidata je završio Mare, koji očekuje od kandidata da stalno idu korak napred.



Istupilo je njih 170, a na kraju dana broj je sveden na 36. Nekima će pasti kamen sa srca, dok nekima sledi povratak kući. Imena kandidata koja budu pročitana idu dalje, ostali ne. Dakle, u zavisnosti od toga koji član žirija pročita imena, zavisi i koji je kandidat u čijoj grupi. Usledio je trenutak koji su svi nestrpljivo čekali, a dalje su prošli: Milan Živković, Stefan Krstić, Nevena Božović, Marko Ribić, Anđela Stojanić, Jovana Živković, Boris Petrović, Saša Dimitrijević, Jelena Vlahović, Vesna Pavlović, Sara Jovanović, Mirna Radulović, Nikola Petković, Snežana Vušović, Sanja Dimitrijević, Ivana Štrbac, Zoran Stanić, Ivan Petrović... Poslednji je izabran Nikola Planka koji je u Vladinoj grupi. Vlado smatra da je zanimljiv takmičar i da može biti odličan pevač, a bit-boks kojim se bavi govori o njegovom talentu i muzikalnosti, te misli da može da napravi čudo.

Vlado se u ime žirija na kraju zahvalio svim takmičarima na strpljenju i rekao da su apsolutno svi dobrodošli i da imaju velike potencijale, te da svi koji nisu prošli ne treba da odustaju.



Sa padanjem mraka usledio je i rastanak. Tužni, obeshrabreni i razočarani kandidati napustili su Dom garde. Verujemo da će u svemu ovome naći podstrek da posete "Prvi glas Srbije" i naredne godine.

Pobednici ovog dana idu u hostel gde ih čekaju novi zadaci. Prvi stižu Aleksandrini kandidati, koji potom bivaju raspoređeni po sobama. Cimeri iz jedne sobe će pevati zajedno, ali i pevati pesmu u sledećem zadatku koji ih čeka. Stigla je i Vladina grupa u hostel nestrpljiva da sazna šta ih čeka. Izgleda da je Maretova grupa najozbiljnije shvatila sutrašnji dan, dok su u Vladinoj grupi problemi nastali već prilikom raspoređivanja po sobama. Mnogi takmičari našli su se u čudu zbog pesama koje čuju prvi put, a neki od timova su vežbali celu noć.



Sledi novi dan i nova lokacija. Na tri sprata zgrade kandidati će pevati svoje pesme. Svaki član žirija ima svoj sprat na kojem će se takmičiti kandidati iz njegove grupe. Ima i iscrpljenih kandidata, a Nikoli Planko je zbog lošeg stanja ukazana i medicinska pomoć. Međutim, on nije jedini kandidat koji je zatražio ovakvu vrstu pomoći. Nakon intervencije kandidati se osećaju mnogo bolje i nastavljaju sa daljim pripremama. Usledilo je i prvo odustajanje. Maja Milovanović zamenila je kandidatkinju Tinu koja je svojevoljno odlučila da napusti takmičenje. Maja je bila oduševljena telefonskim pozivom i spremno je prihvatila sve obaveze uklopivši se odmah u svoju grupu.

Nakon vrednog rada žirija sa kandidatima iz svoje grupe, u  Aleksandrinoj grupi je pala i prva eliminacija pa je Milan Živković kandidat koji prvi ispada. Zaboravio je tekst i Aleksandri je to bilo dovoljno za odluku daljeg neprolaska. Neki kandidati su razočarali, neki oduševili, ali jedno je sigurno - ne mogu svi proći u dalje takmičenje. Uz sugestije i savete, žiri se trudio da kandidati budu što bolji kako bi ispunili očekivanja u poslednjem krugu odlučivanja. Nekim kandidatima sve ovo je bilo teže nego što su mislili, pa su se našli u suzama.



Usledio je trenutak kada su završene probe i vežbanje je gotovo. 27 poslednjih kandidata izaći će pred žiri interpretirajući pesmu uz pratnju gitare, od čega će ih biti izabrano samo 24. Prvi kandidati koji su se predstavili pred žirijem bili su iz Vladine grupe. Nakon pojedinačnih nastupa sledi odluka, a Vlado je prokomentarisao da su kandidati bili katastrofalni i da sledeći put neće tolerisati ispade. Kandidat koji je najviše potonuo i koji ne prolazi dalje je Monika. Ispadanje iz takmičenja svima je teško palo, a Monika je ovakav ishod i očekivala, jer ni sama nije bila zadovoljna svojim nastupom.

Došao je red da sreću okušaju kandidati iz Maretove grupe. Mare je izjavio da je očekivao da će biti nekih proklizavanja, međutim smatra da su svi zajedno ostavili dobar utisak. Kandidat koji u ovoj fazi takmičenja ispada je 16-godišnja Lana. Iako je priznala da je razočarana, smatra da je za njene godine to veliki uspeh.



Za kraj, predstavili su se kandidati iz Aleksandrine grupe. Uz male primedbe oko neslaganja gitariste i jedne od potencijalnih finalistkinja, te uz napomenu da su svi kvalitetni, Aleksandra je donela odluku da je kandidat koji ne ide dalje 17-godišnja Tijana Cogoljević, čijim je ispadanjem zaključena ova faza takmičenja.

U polufinalu ovogodišnjeg "Prvog glasa Srbije" boriće se njih 24: Vesna Pavlović, Boris Petrović, Katarina Gardijan, Jelena Potkonjak, Maja Milovanović, Jovana Živković, Nikola Planka, Zoran Stanić, Anđela Stojadinović, Ivan Ptrović, Saša Dimitrijević, Jelena Vukojević, Snežana Vušović, Žarko Šinković, Mirna Radulović, Sara Jovanović, Nevena Božović, Dejan Krstović, Saška Janković, Jelena Vlahović, Sanja Dimitrijević, Marko Ribić, Dragana Cvetković i Ivana Bojanović.

Naredna faza takmičenja su dueli. Kako će se odabrani polufinalisti pokazati u sledećem segmentu takmičenja, imaćete priliku da saznate već iduće subote na našem portalu svetplus.com.

Autor: B.B.
Foto/Video: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>