Region

Svet

Saša Pantić i Kursadžije izgubile spor: Antikilogram ima pravo da koristi lik Ludog Milojka!

Saša Pantić, autor i tvorac Kursadžija i emisije Zumba Zumba, rešio je da tuži Predraga Petrovića jer mu je uzeo lik iz Kursadžija i iskoristio ga u svojoj bilbord kampanji za Antikilogram.

Saša Pantić i Kursadžije izgubile spor: Antikilogram ima pravo da koristi lik Ludog Milojka!



Frka se podigla jer je Predrag objavio lik Gedže, Ludog Milojka kraj svog proizvoda, i to bez dozvole.

"Prekjuče sam saznao za sve ovo i još sam u čudu. Žao mi je što je jedna tako uspešna firma mogla to da uradi, a ja sam sve svoje likove zaštitio u Zavodu za intelektualnu svojinu. To je isto kao kada bih ja stavio lik Radoša Bajića na neki svoj proizvod, jer je aktuelan, a da mu pritom ništa ne platim. Prinuđeni smo da podnesemo tužbu, jer kada se neki lik jednom iskoristi u reklamne svrhe, gubi na vrednosti, a likovi iz Kursadžija do sada nisu korišćeni u marketinške svrhe", rekli su Pantić i njegov advokat za Kurir.

Međutim, sud je presudio u Pecinu korist.

"Pantićev nepromišljen pokušaj da preko noći zaradi 30.000 evra nije uspeo. Sud je presudio da mu nisam ukrao Ludog Milojka, jer njegov format nema zakonsku mogućnost da bude zaštićen u zavodu za intelektualnu sredinu. A bio sam zainteresovan za neki vid saradnje, od koje naravno odustajem. U svakom slučaju, dobrom voljom podržaću mu sudske troškove, jer znam koliko zarađuje. A on ne može da zaštiti šajkaču i brkove", izjavio je Predrag.

Autor: B.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>