Region

Svet

Monika Seleš posle 21 godine boravila u Novom Sadu

Slavna teniserka Monika Seleš boravila je u svom rodnom gradu, i to nakon čak dve decenije, tačnije posle dvadeset i jedne godine.

Monika Seleš posle 21 godine boravila u Novom Sadu



Iako je boravila u Novom Sadu samo nekoliko sati, imala je dovoljno vremena da popije kafu u "Makijatu", prestižnom restoranu na korak od stana Male Mo, u Šekspirovoj ulici na Limanu. Tu, gde je i tada, dalekih osamdesetih godina prošlog veka, bio parking, gde je otac Karolj učio svoju ćerku bekhendu i forhendu. Nekada je tu bio tek poneki automobil, a u nedeljno prepodne, kada su mama Ester i Mala Mo svratile do svog nekadašnjeg porodičnog gnezda, od automobila na parkingu u Šekspirovoj 24 nije mogla ni igla da padne na asfalt.

Drugo je vreme. I Mala Mo je sasvim porasla. Naša Monika je dama svetskih manira i izgleda. Kako reče komšinica, tetka Mara: “Bila je tu gospođa Ester s jednom damom…” E, to je sa svojom mamom na Limanu boravila Monika Seleš, pobednica brojnih svetskih turnira, teniski reket broj jedan, ponos i dika Jugoslavije, Amerike, čitave planete. Počasna građanka Novog Sada.



"Na proputovanju sam, samo smo nakratko svratili i nije bilo fer da sada,u nedeljno prepodne, obaveštavamo ovdašnje poznanike da smo tu", izjavila je Mala Mo, za NS reporter.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir
Foto: internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>